Våffeldagen på långfredagen, en riktigt bra kombination tycker jag!
Ledig dag, gott om tid att grädda våfflor och gott om tid att äta :)
I år provade vi att göra belgiska våfflor, det var riktigt gott!!
Här kommer receptet om ni vill prova :)
- 2 ekologiska ägg
- 125 g smör
- 2 1/2 dl mjölk 3%
- 2 dl vatten
- 12 g färsk jäst
- 1/2 tsk salt
- 3/4 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 3/4 dl vetemjöl
- Smält smör till gräddning
- Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
- Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
- Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
- Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.
- Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner den i smeten och låt den vila i cirka 20 minuter.
- Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter.
När vi åt våfflor idag så sa jag just att jag skulle vilja ha ett järn till belgiska våfflor :)
SvaraRaderaUnderbara bilder
Hoppas du får en mysig långfredagskväll och Påskhelg
Varm Kram
Jessica
Så fina foton!
SvaraRaderaBelgiska våfflor är ju såååå gott men vi har inget sånt järn! Så det blev vanliga våfflor som oxå är smaskens!
Ha en fortsatt fin påsk! Soliga hälsningar från Lisa
Dottern önskar sig ett sådant järn, så det blir nog snart belgiska hos oss också! Superfina bilder!
SvaraRaderaÖnskar en fortsatt glad påsk!
Kram Jenny
Jisses så gott med våfflor, får allt bli några i helgen. Önskar dig en riktigt Glad Påsk. Kramisar Tina
SvaraRaderaÅh, det ser jättegott ut! Hoppas ni har en skön påskhelg!
SvaraRaderaÅ så smarrigt!
SvaraRaderaVi åt med våfflor igår, fast traditionella frasiga :)
Himmel så gott det är :)
Ha en fin Påskafton!
Kram Anna
Så fine bilder !!
SvaraRaderaHa en fin kveld
Klem Christina