23 juni 2016

TRÄDGÅRDSHJÄLP


Att jag inte har gröna fingrar har jag nog skrivit om förut. Krukväxter som kommer innanför våra dörrar har inte så stor chans att överleva någon längre tid. Jag tycker så klart det är fint att ha lite grönt här hemma, men jag vet inte vad det är som gör att jag glömmer bort de stackars växterna så fort de kommit på plats. Det blir lätt så att jag kommer ihåg att vattna dem först när de redan slokar... Det fungerar ju i och för sig med en del växter, som repar sig så fort de får vatten igen. Har insett att det är just såna växter jag ska hålla mig till...
Och med tanke på detta har jag aldrig brytt mig om att göra några större insatser i vår trädgård. Planterar mest lite sommarblommor i krukor och sen får det vara bra med det. MEN i år har jag faktiskt grävt vår första rabatt!! Och planterat rosor och pioner. Och när jag väl började jobba lite i trädgården så insåg jag att det var ganska kul :) Nu har vi även grävt och lagt grus och placerat pallkragar under ett träd där ingenting annat kan växa för att det är så torrt. Jordgubbar och örter är nu planterade och det ser så fint ut!
Faktiskt finns lusten nu att få till en riktigt fin trädgård på vår framsida (som är ganska liten och därför trots allt känns hanterbar!) Men jag känner också att jag inte kan så mycket om läge, väderstreck, olika sorts jord eller vilka växter som passar vad. Så jag funderar lite på att ta hjälp. Det HÄR stället hjälper till med just trädgårdsplanering och kan kanske ge mig den typ av hjälp och råd som jag behöver. Det kostar ju visserligen en del, men å andra sidan kan man ju slänga bort mycket pengar på att köpa fel växter och få göra om många gånger innan det blir bra. Eller ska man försöka läsa på lite och prova sig fram?
Har ni använt er av den typen av trädgårdshjälp någon gång?