20 september 2016

ATT BO I ETT FÖR LITET HUS


Vi bor i ett hus som är alldeles för litet för 5 personer.  Men eftersom 4 av de 5 som bor här  inte vill höra talas om, nej inte ens tänka tanken, att flytta till ett större hus lär vi väl bli kvar här här. Den femte personen med en annan åsikt blir helt enkelt nedröstad L (Ja, gissa vem den femte är!)  
Hur som helst, med ett litet hus måste man tänka kreativ och utnyttja de ytor som finns. T.ex har vi garderober med skjutdörrar i både hallen och vårt sovrum.  I hallen fyller vi garderoben med våra egna kläder och skor och så har vi en minihatthylla och en egengjord, måttanpassad skohylla så att gäster har någonstans att göra av sina kläder och skor. I sovrummet gör skjutdörrarna att sängen kan stå ganska när garderoben och på det sättet sparar vi mycket plats.
Det här med skjutdörrar är nånting jag verkligen gillar. Det är både praktiskt och snyggt och går oftast att måttanpassa om det skulle behövas. Just nu funderar jag på att byta ut några av våra innerdörrar till skjutdörrar, just för att spara plats. Skånska byggvaror har flyttat in på Plantagen här i Uppsala och senast vi var där fick jag en hel del inspiration. Jag har också hittat det HÄR stället på nätet som säljer både garderobs- och innerdörrar i form av skjutdörrar.

Andra tips på hur man sparar plats i ett litet hus mottages gärna!