06 januari 2010

PERFEKT VINTER

Jag tror min favoritårstid är våren. För då kommer sommaren snart ;)

Men allra mest uppskattar jag att vi har lika årstider. I alla fall när de beter sig som olika årstider. +4 grader och regn på hösten, +4 grader och regn på vintern och +4 grader och regn på våren - nej, det gillar vi INTE. Men -24 grader och en halvmeter snö, då vet man att det är vinter!

Jag njuter så av hur vackert det är när allt är täckt av snö och att det är riktigt kallt och vintrigt. Jag har nu kommit på att -24 grader är perfekt! Det gör att man njuter så mycket mer av att sitta framför brasan eller dricka en kopp varm choklad, än vad man gör i vanliga fall! :)

Ja, perfekt så länge man inte behöver gå ut, kanske jag ska tillägga. Så idag har jag varit inne hela dagen och haft min sista mysdag. Imorgon börjar allvaret... Skönt i alla fall att det bara är två dagars jobb innan det är helg igen :)

Nu ska vi se på film och äta snickerskaka. Ha en skön kväll!
Kram Pernilla

BAKDAG

Idag har det varit kaaallt här! -20 grader är mer än jag vill ha. Jag vet att flera av er har haft ännu kallare, men för mig räcker det här gott och väl! Nu hade jag lovat J1 att skjutsa till och hämta hos en kompis, annars hade jag ALDRIG gått utomhus idag.

J2 och A var eniga med mig - idag stannar vi INNE - och vi bestämde oss för att ha en bakdag. Jag bakade bullar och bröd och A och J2 bakade dessa supergoda kakor, som egentligen är mer som godis :)
Jag har bakat dem förr, men tappat bort receptet. Nu hittade jag det igen hos Linnéas skafferi, en för mig ny blogg med mycket gott!

Och ifall ni undrar - det där med att komma in i lite nyttiga vanor igen, det har jag skjutit upp ett litet tag till...

Kram Pernilla