07 september 2010

LEKSTUGAN

Här kommer bilderna på lekstugan som nu är klar - för i år i alla fall. Vi ska fixa till golvet, funderar på trätrall. Någon som vet om det fungerar, eller har något annat förslag (nu är det en plastmatta)? Och så tänkte jag sätta upp en liten fönsterbänk, så att man kan ha lite blommor. Men det får bli nästa år. Känns som vi alla fall har gjort tillräckliga framsteg på inredningsfronten för att det ska vara roligt att vara och leka därinne.

Det blev inga strålande bilder, precis. Jag fick ingen ordning på ljuset, hur jag än gjorde blev det bara fel :-(
Med extern blixt blev det för ljust, hur myckat jag än bländade ner. Med kamerans blixt blev det hårda, fula skuggor. Och utan blixt blev det mörka och vinjetterade bilder. Suck...

Här kommer de i alla fall:När vi köpte den, begagnad, så kom den med en spis, en telefon och den fula plastmattan och så har den stått nästan oanvänd i två år... Ingen inspirerande och lekvänlig stuga precis. Det är så roligt att se hur J2, nu efter att vi inrett den, älskar sin lekstuga och fixar och donar därinne. Hon städar, lagar mat, bjuder på middag, städar och leker med sina dockor.

Vi är riktigt nöjda med resultatet, både hon och jag! :)

HEMMADAG

Dagens lunch:


Idag är jag hemma med J2 som blivit väldigt förkyld. Dock verkar hon vara på bättringsvägen nu, det är mest tröttheten som sitter i.

Det är strålande väder ute, så jag tänkte klä på henne ordentligt så att vi åtminstonne kan vara ute i trädgården en stund. Har en så länge bara köpt en endaste höstblomma, men den tänkte jag få ner i en kruka i dag i alla fall.

Så länge ingen av barnen är allvarligt sjuka, utan det bara handlar om en vanlig förkylning, måste jag säga att det känns som lite vardagslyx att vara hemma så här tillsammans. Inget är förstås inplanerat, utan vi har mycket tid för att bara mysa! J2 har önskat att vi ska baka chokladmuffins och nu när vi har tid ska vi också göra pannkakor till lunch, som förstås ska ätas med vår hemmagjorda blåbärssylt :) Mums!


Ha en bra tisdag!

Kram