15 oktober 2009

HEMBAKAT BRÖD


Idag har vi bakat, J2 och jag. Hon har varit hemma ett par dagar från dagis och vi har haft så mysigt!
Förr bakade jag alltid frysen full med bröd och provade nya sorter varje vecka. Nu bakar jag nästan aldrig, men jag saknar det. Dels tycker jag det är roligt, dels älskar jag nybakat bröd :)
Jag hittade ett recept på Tasteline på morotsbröd som jag föll för på pga följande:
"Alldeles nybakat och med en generös klick smör, är morotsbrödet galet gott."

Men jag vet inte, jag, SÅ imponerad blev jag inte. Det slog inte hela familjens favorit, "hålkakorna" (rågsiktskakor), bakade enligt samma recept som både mamma och mormor använde. Det är ett jättegott bröd, speciellt när det är ljummet och smöret nästan smälter när man brer på det. Vardagslyx!

Har ni något favoritbröd?


Kram Pernilla

HÄLSA PÅ I VÅRT KÖK

När jag läser andras bloggar tycker jag alltid det är kul att få se bilder från deras egna hem. Det är som att hälsa på hos någon och se hur de har det. Därför tänkte jag idag visa några bilder från vårt kök.Förra hösten gick vår diskmaskin sönder, vi fick en liten vattenskada och var tvugna att byta golvet. Det var då jag började fundera på om det inte var lika bra att fixa en köksö och kanske ta bort en vägg här och en vägg där...
Det slutade med att vi fick ett mycket större kök som vi tillbringar mycket mer tid i, än vad vi gjorde förut. Läxläsning, matlagning, bakning, rita och arbeta vid datorn - nu kan vi alla vara i köket samtidigt och göra olika saker. Det är gott om plats och gott om arbetsytor. Eftersom vi gjort allt själv har det tagit tid och nu - ett år senare- är det fortfarande lite småjobb kvar, men vi är ändå jätteöjda med vårt kök!

Kram Pernilla