21 september 2011

VARFÖR BLOGGA?

För ett tag sen fick jag en award av Helena med bloggen Ord och känsla.
En härlig blogg med mycket pyssel och inspiration, titta gärn in för lite mysig läsning:)Med awarden följde 5 frågor man skulle svara på, varav en handlade om varför man började blogga. Jag satt och funderade på det där och det blev ett långt svar...

Det roliga var att jag förstod mig inte alls på bloggar. Vad var det för roligt med att följa en annan människas liv, varför skulle det intressera mig? Den enda blogg jag läste var Pernilla Wahlgrens. Hon var ju känd, så där hade jag förståelse för att andra (inkl. jag själv) var intresserade. Jag tänkte också att det måste vara bra för hennes egen del, att få allt dokumenterat och kunna gå tillbaka och se vad man gjorde just den dagen. En bra dagboksform, helt enkelt.


Till slut gick det upp ett litet ljus;) Jag kunde ju göra samma sak! Så enbart för min egen skull bestämde jag mig för att skriva och fota varje dag under en hel sommar. Jag läste inte andras bloggar och hade ingen tanke på att någon skulle läsa min, jag ville bara dokumentera det som hände.

Första inlägget på första bloggen:

Efter vår fikastund kom J1 och sa till J2 att hon ville leka StarWars.
Tänk, är det inte fantastiskt att ha en lillasyster som vill leka StarWars!
J1 staratde genast en kurs i fäktning och hoppning och sådan man måste kunna och J2 var en mycket duktig elev.Plötsligt en dag hade jag fått en kommentar på min blogg. Va!? HUR hade det gått till? Vem var hon och VARFÖR läste hon min blogg!?!?!? Jag hade ju redan tidigare konstaterat att mitt liv måste vara totalt ointressant för alla andra, jag var ju ingen kändis som upplevde massa spännande saker. Men denna människa fortsatte att läsa och kommentera min blogg och plötsligt hade jag fått en bloggvän!

Och det var först DÅ jag fattade det roliga med bloggar! Jag började läsa en hel massa bloggar, framför allt inredningsbloggar, eftersom det var ett stort intresse. Det var ju jätteroligt att få bloggvänner som kunde ge tips och inspiration och var intresserad av samma sak som jag själv:) Och till slut ville jag även själv ha en inredningblogg och startade just denna blogg.
Allra första bilden på denna blogg:


Nej, jag vet, man skulle aldrig kunna gissa att detta är en inredningsblogg ;) För bloggandet ledde till att jag fotade mer och mer och det blev plötsligt mitt största intresse. Bloggen blev ett ställe där jag kunde få använda och visa allt jag fotade, istället för att bara samla filerna på datorn. Och ju mer jag fotograferade, desto roligare blev det:) Jag fotade allt och alla, inte bara inredning. Det har tom lett till att jag startat ett eget företag och som deltidsarbete frilansar som fotograf och fotar bl.a barn , familjer och bröllop. Det är det absolut roligaste jag gjort! Jag hoppas att jag kommer kunna fortsätt och förhoppningsvis utöka tiden jag sysslar med detta. För att kunna jobba med det man tycker är roligt - det är vardagslyx!:)En stor bonus med att blogga är alla trevliga bloggvänner man får. Trots att man aldrig träffats och att man bara känner till valda delar av varandras liv, blir det ändå som nära vänner som man tänker på och undrar vad de gör. Så nu förstår jag även varför det kan vara intressant att följa en annan vanlig, "ointressant", människas liv - det är ju en vän!Yterligare en bonus är förstås alla snälla kommentarer jag får och som jag uppskattar otroligt mycket! Min man undrade en gång om man egentligen inte bloggar för att få bekräftelse och att det är lite som en klubb för "inbördes beundran". Och det kanske det faktiskt är. Men jag tycker inte det är något fel på det! Ofta är man dålig på att berömma och säga snälla ord till människor i sin närhet. Om jag då kan få en dos snällhet och vänlighet genom min blogg, är det väl bara att tacka och ta emot:) Det gör mig ju glad och får mig att må bra!
Om du nu orkade läsa hela det här inlägget har jag en fråga till dig:

Varför började du blogga och vad är det bästa med att blogga?Kram