21 oktober 2009

LYXMIDDAG

Eftersom C ofta jobbar kväll är det för det mesta jag som hämtar barnen och så äter vi middag, bara vi. Men när M, min goa granne, också är ensam med sina barn brukar vi passa på att äta middag tillsammans.
Igår steg jag bara av bussen, behövde inte ens gå hem, utan gick direkt till hennes hus. Möttes av doften av mat, glada skratt från alla barnen som redan var där, och så var det bara att sätta sig vid ett dukat bord. Så underbart skönt!
Igår kom M och hennes barn hit istället. Vi hade en mysig middag (om än med ganska hög ljudnivå!) och när barnen hade ätit klart sprang de iväg och lekte. Då kunde M och jag sitta kvar med varsin kopp te och prata i lugn och ro. Vardagslyx!
Den dagen vi äter borta är det så skönt att slippa laga mat och komma hem från jobbet till ett dukat bord. Den dagen vi bjuder på middag är det inte mer jobb än vanligt, maten ska ju ändå lagas.
Vi har bestämt att man inte får laga någon "fin" mat. Inget extra, utan samma som man hade tänkt att ha till middag om man inte haft gäster. Det får inte kännas jobbigt eller bli ett stressmoment. Bara trevligt, utan krav.

Visst är det vardagslyx !?


Kram Pernilla