24 juli 2011

BILDREDIGERING - VECKANS REDIGERINGSBILD

Jag har redigerat många bilder i sommar från de jobb jag haft, men det har rört sig om vanlig "tråkig" redigering, där man inte behöver/kan vara så kreativ. Det jag verkligen älskar att göra är att leka med bilderna utan tanke på att de ska se realistiska ut, utan att istället förändra dem, så att de får ett helt annat uttryck.

Just nu blir det många sena nätter, då jag fastnar framför datorn och helt glömmer bort tiden. När man tittar ut och ser att det börjar ljusna inser man att man borde gå och lägga sig....

Tänkte börja med en ny kategori här på bloggen: VECKANS REDIGERINGSBILD. Jag lägger ut en bild som jag redigerat och talar om hur jag har gjort och så får ni så klart gärna kommentera vad ni tycker eller om ni har några frågor.


Så här såg bilden ut från början:
Jag började med att dra färgerna (saturation) och gjorde en vinjettering (mörka kanter). Sedan gjorde jag ett nytt lager med en brunton och sen ytterligare ett lager med rosa textur. Slutligen drog jag ner färgerna ytterligare lie grann och ökade kontrasterna något.


Så här blev resultatet:
Ha en skön söndag!
Kram