29 januari 2010

RESA OCH GÄSTBLOGGARE

Väskorna är packade - London here we come!
Imorgon åker A, J1 och jag till London. Vi är lika förväntansfulla allihop och hoppar runt av glädje tillsammans :)

Mindre glad är J2, som inte får följa med denna gång. Hon har varit arg som ett bi och hotat med att "jymma fjån familjen och åka själv!" om hon inte fick följa med. När det inte hjälpte tog hon till det tunga artelleriet:
"Mamma, jag kommer sakna dig så mycket när du är i London. Jag kommer sakna att krama och pussa dig. Jag kommer gråta hela tiden..."

Ja, då smälter man ju och är nära att ställa in resan - eller ta med henne! (Jag kommer ju sakna henne med - har aldrig varit borta så länge som 4 dagar från något av barnen!)

Nu tror jag inte det kommer bli så farligt, hon kommer säkert ha jättemysigt med pappa här hemma. Men jag vet ju hur mycket hon älskar att resa. I höstas när vi flög var hon så nöjd när vi gick av planet och sen skulle kliva på nästa och fortsätta flyga. Värre var det när vi kom fram till Arlanda. "Vilken flygplan ska vi flyga med nu", frågade hon förväntansfullt. Oj, vad hon grät när vi förklarade att vi var framme och resan var slut för denna gång...


Barcelona flygplats


Jag kommer inte blogga de närmsta dagarna, men titta gärna in här ändå. Det kommer nämligen finnas en gästbloggare som tar över bloggen tom tisdag! Så från och med nu tar jag inget som helst ansvar för de inlägg ni kommer få läsa tills jag är tillbaka ;)

Ha det bra!

Kram Pernilla

RECEPT

Härom veckan hade vi bakdag här och jag fick önskemål om att lägga ut några av recepten.

Den här limpan är så enkel och snabb att göra. Även om man inte är van att baka kommer man lyckas med den här!Bullar till semlor tycker jag är bra att ha i frysen. Rätt som det är kan man ju bli jättesugen! ;) Hjortronsaltet och äggulorna gör att desa semlorna blir luftiga och inte alls kompakta. Men det är viktigt att jäsa dem länge, annars blir de tunga och stabbiga. Också viktigt att inte ta i för mycket mjöl. Det står att receptet ger 12 bullar, men jag gjorde betydligt fler.

När det gäller surdegsbrödet kanske jag ska förtydliga att det inte var en brödmix, utan en jästmix, som man alltså använder istället för vanlig jäst. Säljs av kronjäst, mer information och recept finns på deras hemsida.

Vill du se resultatet av vår bakdag, kan du titta här.

Kram Pernilla