18 mars 2012

KÖKSBORD

Om det är att det är vår, eller...ja, jag vet inte vad det är, men jag har så stor lust att göra om här hemma. Jag har tusen idéer i huvudet om vad som ska förändras! Vad som ska bort och vad som behövs nytt....Ork, tid och pengar har en viss bromsande effekt (och det kanske är tur!), men nånting jag bara måste ta tag i är vårt köksbord. Jag är såååå TRÖTT på oljad ek! Dessutom tycker jag vårt kök känns mörkt och vill absolut fösöka få det ljusare. Så ett vitt - så klart;) - bord vill jag ha!
Fråga är hur jag ska göra. Måla? Men kommer det hålla? Vill ju inte att färgen ska lossna när man försöker skrapa loss intorkade flingor och gamla makaroner.... Så jag funderar på om man redan från början ska måla det i en "sliten" stil, så spelar det ju ingen roll!

Frågan är - hur gör man??? Hur målar man så det ser så där gammalt och slitet och fint ut? Ni är så många som fixar och grejar och kan sånt där. Hjälp! Ge mig tips och råd!
Eller ska vi helt enkelt bygga ett nytt bord? Inte lika dyrt som att köpa nytt och dessutom roligt att ha något eget, då det redan finns en hel del ikea-saker i detta hem...

Vad tycker ni? Era åsiket mottages tacksamt!!
Kram