20 oktober 2010

SKJUTDÖRRAR

Äntligen, efter 6 år(!) har vi skaffat oss skjutdörrar till våra garderober i sovrummet!!! Det har jag tänkt ända sen vi flyttade hit, men det har verkat lite krångligt.... Men nu när vi har en snickare här (tänk att vi lyckades hitta en som vi faktiskt tycker är jättebra:-D) så passade vi på.Bild från Skånska byggvaror.


Det var en njutning att slå upp ögonen i morse och titta på dessa vackra dörrar ;-) Åh, vad jag är nöjd!


Däremot har vi lite problem i hallen. Vi tänkte ha samma dörrar där, men för att skjutdörrarna ska passa krävs minst 236 cm i takhöjd. Efter att ha lagt golvvärme och klinkers är vår takhöjd 235,5 cm... Så dörrarna som vi skickat efter åker nu tillbaka:-(

Men i samband med det måste jag passa på att göra lite reklam för Skånska byggvaror, där vi köpt dem. De är otroligt trevliga och hjälpsamma och man får dessutom hjälp med att returnera varorna, de skickar en bil hem till oss och hämtar upp sakerna - utan kostnad!

Idag var jag och tittade efter nya skjutdörrar, men blev totalt avskräckt av priset.
5200 kr skulle en dörr på 150 cm kosta , vilket var den totala längden jag behöver. Men jag vill självklart dela upp det på två dörrar, dvs 2 dörrar på 75 cm istället för 1 dörr på 150 cm. Och då helt plötsligt blev priset 10000kr???
Ja, för dörrarna kostade fortfarande 5000 kr, men nu skulle jag ju ha 2 dörrar. Samma längd men uppdelat på 2 dörrar gav alltså dubbla priset. Fullständigt logiskt tyckte säljaren, men det tyckte inte jag... Så det får bli en annan lösning, får helt enkelt fundera vidare.


Kram