09 juni 2016

SEMESTERTIDER


Sommar, sol och semester – så härligt att allt det där ligger framför oss just nu! Och sommaren har ju dessutom börjat riktigt bra, vi har ju redan haft flera dagar med upp mot 30 grader varmt fastän vi bara är i början av juni. Underbart! Om vi får sånt här fantastiskt  väder tycker jag det är helt underbart att semestra här hemma i Sverige, längtar inte alls utomlands faktiskt.

BohuslänDäremot längtar jag efter att åka runt i Sverige, för ett litet problem med att bo i Uppsala är att jag saknar alla vackra stränder och sommarstäder jag skulle vilja ha närmare till. Jag trivs jättebra i Uppsala resten av året, men på sommaren… nej, då vill jag helst vara någon annanstans!
Förra året var vi bl.a i Skåne och jag verkligen, verkligen ÄLSKADE det. Sååå vackert och mysigt och sen alla underbara stränder…  Ja, jag fastnade verkligen för Skåne, önskar att jag kunde ha ett sommarhus där. Lite långt att åka, bara… L

Skåne
När jag var barn åkte min familj ofta till Öland på semester och det tyckte jag också var helt underbart. Konstigt nog har det inte blivit att vi själva har åkt dit med barnen, trots att jag trivdes så bra där. Förra året åkte vi visserligen över och badade , bara över dagen, när vi bodde i Kalmar och var på väg hem från Skåne. Men det skulle vara kul att bo en vecka eller så, så att man hinner se lite mer av Öland, förutom de fina stränderna gillar jag också den omväxlande naturen.


Öland
Några gånger när jag var där som barn bodde vi på camping och det tycker jag är ganska kul. Funderar på att prova det igen! Dock har man ju blivit lite bekväm av sig, så är det inte garanterat fint väder vill jag nog inte tälta, utan hellre bo i stuga. Eller kanske en sån här villavagn. Tycker faktiskt det ser riktigt mysigt ut!


Vad tycker ni om camping? Eller föredrar ni hotell? Jag tycker det är kul med båda J