03 januari 2010

BAD OCH INREDNINGSINSPIRATION

Idag har vi varit och badat på Fyrishov, Uppsalas äventyrsbad. Vi hade såå roligt!! Det är så kul att kunna göra något tillsammans, hela familjen. Och dessutom är det häftigt att se att J1 och J2 förvandlats från badkrukor till riktiga blötdjur tack vare en vecka i Spanien i höstas.

Vi vågade oss också på att prova vattenrutchkanan (som såg värre ut än den var...)
Första gången J1 skulle åka tänkte han kasta sig ur precis när det blev grönt och det var vår tur att åka. Jag höll fast honom och han nästan grät "jag vågar inte!"
Jo då, de andra i kön tittade upprört på oss... Men jag är ju mamma och kan inte bry mig om vad andra tycker, utan gör allt för mina barn ;) Efter en sekunds åkning tyckte han det var hur kul som helst (precis som jag visste att han skulle göra!) och åkte sen minst 20 åk till!

Det var vissa problem även med J2. "Jag vill inte, jag vill inte" tjöt hon också precis när det blev grönt och vi skulle åka. Men redan i första svängen tjöt hon av glädje i stället och så fort hon fick huvudet över vattnet när vi kom ner skrek hon "igen, igen, igen".

Det är tur att man känner sina barn...!

Nu är barnen i alla fall i säng och jag sitter här och drömmer vid datorn.


Rymd och gott om plats. Stora fönster och mycket ljus. Det skulle jag vilja ha! (Vi har förstås ett både litet och mörkt hus. Men det är dock ett hus. Och det är vårt hus. Tycker fortfarande det känns oerhört lyxigt, även om det inte är världens största och mest fantastiska hus!)På tal om fönster - många fler än så här kan man väl knappast få in...! Vilken ljusterapi!Svart och vitt - det tycker jag är sååå snyggt!Men ibland kan det förstås vara trevligt med en färgklick. Och då måste jag säga att jag tycker det var riktigt snyggt med rött.
Men framför allt, kolla in den coola eldstaden!! Nu är det i och för sig så att vi redan har en fuskbrasa i köket och det räcker. Den är snygg, men inte i närheten av en riktig brasa när det gäller värme eller mysfaktor.Slutligen, vad säger ni om fåtöljen till vänster. Undra om den är skön!? Någon som provsuttit en sådan?

Alla bilder lånade från www.trivselhus.se

Kram Pernilla

UNDERBARA BAKVERK


Oj, vad mycket man har ätit dessa dagar! Mat, godis, kakor och bullar. Nu börjar jag känna mig nöjd och känner också att det kanske vore nyttigt att få lite ordning på matvanorna igen...Men att fika är ju så mysigt! Då är det bra att dessa bakverk finns. Underbart läckra, men ger inget dåligt samvete :) Nu kan vi fortsätte fika varje dag!Detta var en julklapp till J2, köpt från goa Anna med bloggen Engelska Villan. Hon är fantastiskt duktig på att virka kakor, muffins och andra fina bakverk. Vill ni se mer av dem, titta in här!Fikar ni också mer så här under julledigheten? (Säg att ni gör det!) Vilket är ert favoritfika?

Kram Pernilla