26 februari 2010

SLITET ÄR VACKERT

Slitet är vackert - ja men det visste vi väl redan!

Sköna hem (varifrån alla bilder är lånade) avhandlar detta ämne och skriver bl.a att det perfekta är inte det vackra och slitet och trasigt är trendigast just nu. Jag håller med , men går inte det här lite till överdrift...?

Detta är äkta slitage på Rough Luxe Hotel i London, MEN det går även att skaffa sig en tapet med tapetmönster som simulerar lager av nerrivna tapeter!


Slitna och trasiga möbler är det mest exklusiva just nu. Köpa nytt som är trasigt??? Hmmm, nja... jag vet inte om det är riktigt min stil.Inredningsmagasinet Apartamento gör hemmahosreportage där man visar överfyllda askkoppar och köksbänkar med smutsig disk. Enligt deras mening är det nämligen just sådant som kännetecknar ett personliga hem. Smutsig disk... Inte behöver väl jag köpa ett inredningsmagasin för att vila ögonen på en hög av smutsig disk på köksbänken!?!?

Tanken är rätt, men jag tycker de har dragit det för långt. Det behöver inte vara perfekt för att vara vackert - jag håller med! Och slitet är snyggt - men det behöver ju inte vara trasigt! Och visst ska hemmen i reportagen vara personliga, annars blir det ju tråkigt - men smuts ger väl ingen inspiration!?

Men å andra sidan sett, det är ju inte klokt vad jag är trendig och exklusiv - har både slitet, trasigt och smutsigt hemma hos mig...

Ha en skön fredag!

Kram Pernilla