18 juni 2012

SMYCKESTILLVERKNING

Ni som varit med på bloggen från början vet att jag sysslade med att göra smycken ett tag (sen tog fotograferingen så mycket tid att jag i stort sett slutade med det).

Jag tyckte det var jätteroligt, vilket förvånade mig mycket, eftersom jag inte alls är särskilt pysslig av mig. Tvärtom brukar jag tappa tålamodet direkt när det är massa "småpill" och det krävs lite teknik. Men av någon konstig anledning gick det där med smycken väldigt bra.
Nu när J2 ska sluta på dagis och börja skolan ville vi ge hennes "fröknar" (som för övrigt är världens bästa och som vi kommer sakna otroligt mycket!) en liten present, så jag bestämde mig för att göra armband till dem.

Hmm... det var inte så enkelt som jag kom ihåg det... Jag höll på att bli galen på alla små pärlor och smyckesdelar som skulle sättas ihop! Hade jag verkligen klarat av det här förut!?

Men till slut kom det tillbaka, jag fick in tekniken igen och kom ihåg varför det jag faktiskt tyckte det var kul att göra smycken :)
Istället för att slå in presenterna som ett vanligt paket använde vi oss av de här små söta påsarna köpta på Panduro och så märkte vi dem med en vanlig gammal hederlig Dymo.

Vill ni se fler av de smycken jag gjort förut finns de HÄR.


Kram

 

PANNKAKSTÅRTA

Måndag imorgon. Eller idag rättare sagt! 
Nu är jag uppe alldeles för sent igen... Men det blir lätt så när man vet att man inte ska upp till 
jobbet utan är ledig! Inget jobb för mig den här veckan och det känns förstås vääääldigt skönt :)

Jag ska hur som helst gå och lägga mig snart ville bara visa lite bilder på den här fantastiskt goda pannkakstårtan som J2 gjorde åt oss i lördags. 
Hon tycker ju väldigt mycket om att baka, men även att laga mat. 
Den här gången var det dock många motgångar i köket och det var nära att vi blev utan lunch, då hon hotade att slänga alla pannkakor. Det var efter att hon fått för mycket salt i smeten, bränt smöret och slutligen välte skålen med grädda som skulle vispas, som hon grät krokodiltårar och tänkte ge upp...

Men hon kämpade vidare och därför tyckte jag denna skapelse var 
värd att visas upp på bloggen. Visst är den fin!? Och väldigt, väldigt god också:)Kram