21 februari 2010

FOKUSERADet är många val som ska göras...

Något jag tänkt på mycket de senaste åren är att man kan välja vilken sorts person man vill vara. Hur man ser på andra människor, hur man hanterar de situationer man hamnar i, hur man upplever sin tillvaro - allt är ett val.


Ett utdrag ur ett mail jag fick för ett tag sen:


Jag är tacksam

... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.

... för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.

... för att gräsmattan behöver klippas, fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.

... för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.

... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.Vi kan inte alltid påverka det som händer omkring oss. Vissa saker är obegripliga och går inte att hitta några positiva sidor i alls. Men ibland kan det jobbiga man upplever leda till att man lär sig uppskatta saker som man annars inte skulle värdesätta.

För 15 år sen hade jag så många planer och drömmar. Det absolut värsta som kunde hända mig var att bli en "svensson" med hus i ett villaområde, regelbundet arbete och att åka till samma kontinent varje gång vi skulle ut och resa! :o
Efter en 10-års period av sjukdomar och osäkerhet om livet överhuvudtaget i vår familj, värdesätter jag nu allt av det jag inte ville ha, så oerhört mycket!

Vi har ett eget hus, vi har båda jobb att gå till varje dag, vi har råd att resa till Spanien i år igen!

Att varje dag hitta något positivt och fokusera på det, istället för att irritera sig på något annat, är inte alltid lätt, men jag har möjligheten att välja.


Kram Pernilla