21 oktober 2009

LYXMIDDAG

Eftersom C ofta jobbar kväll är det för det mesta jag som hämtar barnen och så äter vi middag, bara vi. Men när M, min goa granne, också är ensam med sina barn brukar vi passa på att äta middag tillsammans.
Igår steg jag bara av bussen, behövde inte ens gå hem, utan gick direkt till hennes hus. Möttes av doften av mat, glada skratt från alla barnen som redan var där, och så var det bara att sätta sig vid ett dukat bord. Så underbart skönt!
Igår kom M och hennes barn hit istället. Vi hade en mysig middag (om än med ganska hög ljudnivå!) och när barnen hade ätit klart sprang de iväg och lekte. Då kunde M och jag sitta kvar med varsin kopp te och prata i lugn och ro. Vardagslyx!
Den dagen vi äter borta är det så skönt att slippa laga mat och komma hem från jobbet till ett dukat bord. Den dagen vi bjuder på middag är det inte mer jobb än vanligt, maten ska ju ändå lagas.
Vi har bestämt att man inte får laga någon "fin" mat. Inget extra, utan samma som man hade tänkt att ha till middag om man inte haft gäster. Det får inte kännas jobbigt eller bli ett stressmoment. Bara trevligt, utan krav.

Visst är det vardagslyx !?


Kram Pernilla

8 kommentarer:

 1. Vad mysigt det låter!
  Härligt att det inte blir massa "måste"
  och extra jobb. Det gör ju ofta att man istället struntar i det.
  vi har också "världens bästa" grannar:)
  kram

  SvaraRadera
 2. Du det där är verkligen ett underbart sätt att både få umgås och att slippa laga mat en kväll då och då. Tänk om man kunde göra så lite oftare så skulle alla få en chans att bara sätta sig ner och njuta av god enkel mat och trevligt sällskap. Vilket bra initiativ. Det är verkligen VARDAGSLYX

  SvaraRadera
 3. Härligt! Det är så det ska vara.

  /Pilo

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Va mysigt det låter - det är verkligen lyxigt att få gå och sätta sej vid dukat bord när man kommer hem ifrån jobbet!

  Ha det så gott!
  Camilla

  SvaraRadera
 5. Hej vännen!

  Åh vad kul att läsa! Du är så bra på att plocka fram guldkornen i tillvaron, det tänket ger positiv energi, underbart! Vad mysigt med en så bra granne! Ditt inlägg här nedan var oxå så himla bra, fick nästan en tår i ögat. Så fint skrivet.

  Ha en sköööön fredag!
  Kram L-L

  SvaraRadera
 6. Verkligen vardagslyx....att kunna göra ett stressmoment till någonting trevligt.

  Ha det gott!

  Kram
  A-M

  SvaraRadera
 7. Ja men gud vad härligt, det är verkligen vardagslyx om något!

  SvaraRadera
 8. Tack för receptet! Ska testa det i helgen.
  Återkommer med mitt recept i morgon.

  Ha en trevlgi helg!

  /Pilo

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!