Åh vad den är god, den här sockerkakan!
En riktig favorit, som försvann fortare än kvickt.
Kanelbullar i snabbversion, liksom :)
Trodde jag skulle kunna få en bit även nästa dag, men då var det inget kvar...
Men det får man väl ta som ett gott betyg!
Här kommer receptet på denna supergoda kanelbullekaka:
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel
Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker mjukt och luftigt.
Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål.
Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret.
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.
Dutta till sist över 2 msk smör.
Grädda kakan i 45-60 min.
Testa med en sticka om den är färdig.
Låter och ser otroligt gott !!! Så himla snygga bilder...skulle vilja gå kurs hos dej !!!
SvaraRaderaFin helg till dej ...kram
Så gott det såg ut. Tack för receptet, det här måste testas.
SvaraRaderakram Mamma C
Läckra detaljer från sovrummet!
SvaraRaderaVisst är det märkligt hur starten av det som ska vara EN sak blir värsta projektet...Slår aldrig fel.
Fy fasiken så gott det låter! Såna där kakor är svåra att sluta äta, eller jag har i alla fall svårt för det.
Kram Hannis
Åh måste prova denna! Kanske redan i eftermiddag...
SvaraRaderaKram Jenny
MUMS, det lät inte dumt alls :). Det kanske måste provas idag!
SvaraRaderaKRAM