Min surdegsgrund lever och mår bra i kylen och nu tror jag att jag börjar få till känslan för hur länge brödet ska jäsa, hur det ska bakas ut osv.
Förra gången ställde jag ut degen i vårt halvisolerade förråd (det som ska bli A:s rum, men så klart inte är färdigt än). Där är det varmare än i kylen, men kallare än rumstemperatur. Och brödet blev jättebra! Precis så där luftigt, med stora hål, och segt och mjukt på samma gång, som jag ville ha det.
Tom J1 gillade det: "Äntligen har du lyckats mamma, nu smakar inte brödet så där grått längre"
J2 vaknade upp i morse och utbrast: "Åhhhh, vad det är skönt att det är fredag!"
Jag håller med!!!
Ha en riktigt bra fredag, alla bloggläsare!
Kram
brödet ser UNDERBART ut! vad andvänder du för mjöl?
SvaraRaderatrevlig helg till er också!
kram
ingela
Mums, ser fantastiskt ut! kram Victoria
SvaraRaderaSer himla gott ut! Har aldrig bakat surdegsbröd.
SvaraRaderaHåller verkligen med J2!:)
Kram
mums.
SvaraRaderaHa en fin helg.
Kram
Hanna
Det ser gott ut! En skön fredag till dig med.
SvaraRaderaKram Kicki
Brödet ser så gott ut...och bästa berömmet är ju alltid från barnen! Ha det gott i helgen.
SvaraRaderaKRAM Helena
Så gott det ser ut. Jag är inte den som bakar i familjen utan lämnar det till min man men när jag läser ditt inlägg undrar jag om inte det är dax att lära sig.
SvaraRaderaKram och trevlig lördag
Linda
Vad duktig du är. Ärligt vet jag inte om jag har tålamod för surdegsbakning.
SvaraRaderaHa det gott
Brödet ser ju sååå gott ut!! Kul att du lyckades och tack för tipset på hur degen ska förvaras :)
SvaraRaderaHoppas du har en mysig lördagkväll
Kramar Bella
Wow! Det ser fantastiskt gott! Jag testade surdeg förra året men fick aldrig till det. Det blev liksom aldrig färdigt!
SvaraRaderaHa en strålande söndag!
Mmm, ser gott ut! Jag satte en surdeg i somras och använde den en gång, sedan dog den... Vetesurdeg skulle jag vilja testa på.
SvaraRaderaFin blogg du har!
/Malin