20 juli 2011

Vilka underbara sommardagar vi har haft den här veckan! Lite sol, lite moln men
varmt och skönt - över 25 grader, då trivs jag som bäst:)Ikväll var vi ute i blåbärsskogen till klockan nio. Att kunna gå ut i skogen och plocka så mycket blåbär man vill, det är vardagslyx! Efter det blev det Leila på TV och nu har jag verkligen inspiration att sätta igång och baka. Ska visst bli regnigt de närmaste dagarna, passar perfekt att jobba lite på bakboken!
Kram

LATA SOMMARDAGAR

Jag älskar när det är så varmt att det är skönare att sitta i skuggan än att vara i solen! Det är vardagslyx :) Idag har det varit en riktigt skön sommardag, underbart...Tidigare har det kommit lite regn då och då, men så länge det är varmt och solen visar sig med jämna mellanrum är vi utomhus mest hela tiden.
Vi har fixat till en ny uteplats med stenläggning på vår lilla "innergård" och har därmed fått en ny matplats. Inte så ofta vi äter middag vid köksbordet numera!Och grillat blir det förstås ofta. Så ofta att det börjar bli lite svårt att variera sig... Någon som har nåt enkelt och bra tips? Gärna på goda tillbehör till det grillade.

Idag blev det dessutom nybakat bröd - foccacia enligt Leilas recept. Vi hade nämligen en middagsgäst som vi ville vara lite extra snälla mot. Detta pga att vi tänkt oss att få lite bygghjälp med förrådet som ska bli A:s nya rum...! Så det gäller att försöka få vissa speciella, utvalda gäster att vilja komma tillbaka ;)

Något som är bra när man får besök är att man måste lugna ner sig lite, ta sig tid att sitta ner och prata och koppla av. T.o.m. jag lyckades undanhålla mig från alla projekt jag har på gång och ha en lugn dag där jag inte fick något speciellt uträttat. Bra för mig som har svårt att koppla av. Lata sommardagar - det är något jag måste öva på :)Kram