17 februari 2010

SMYCKEN

Idag har jag haft en skön dag med lite pyssel, resultatet ser ni här.
Härligt att kunna fota i dagsljus :) Och med tulpanerna blev det lite vårkänsla trots att det har snöat hela dagen!

Dags att äta en semla och gå och lägga sig!

Kram Pernilla

MIN DAG

Oj, vilken morgon...
J2 fick ett raseriutbrott när J1 tog det sista knäckebrödet vi hade hemma och ville riva hela huset! Hon lyckades ganska bra med hallen...

Men nu är de iväg till dagis och skola. Och eftersom jag är ledig idag kunde jag, efter att ha skjutsat dem, åka hem igen och njuta av en frukost i lugn och ro...


Idag är min dag, när jag gör det jag vill och det jag behöver, för att orka resten av veckan. Ibland kan jag sova nästan hela dagen, ibland tränar jag, tar en långpromenad eller bara gör det jag känner för. Det är förbjudet att gå runt att plocka, städa, tvätta osv! Ibörjan fick jag anstränga mig för att inte använda dagen till att hinna ifatt med alla måsten, men det går bättre och bättre.

Jag var tidigare sjukskriven, men när jag enligt försäkringskassan var frisk igen orkade jag ändå inte arbeta 100%. Jag jobbar nu 75% och är ledig på onsdagar. Det är min återhämtningsdag som är helt nödvändig för mig för att kunna fungera både på jobbet och hemma med barnen. Men egentligen tror jag alla skulle må bra av att ha en sådan här dag, där man bara får ta hand om sig själv.

Det är en vardagslyx som jag unnar alla! Visst är det en ekonomisk förlust, men det är en stor vinst på många andra sätt. Jag är lyckligt lottad som i nuläget kan göra det valet. Det har inte alltid varit så och jag vet att alla har inte den möjligheten.


En annan lyx är varm choklad från Whittard of Chelsea! Jag köpte på mig ett litet lager när vi var i London, med betoning på litet - för litet! Någon som vet om det finns att få tag på i Sverige?

Hoppas ni alla får en bra dag!

Mina planer för idag består av att göra smycken. Titta gärna in ikväll om ni vill se lite bilder.

Kram Pernilla