01 juli 2010

LAGA MAT I FOTOBOK

Jag har ju visserligen semester just nu, men jag var dessutom ledig 2 veckor i maj/juni, då vi åkte till Spanien. Nu håller vi på att göra en fotobok med några av de 1000 (!) bilder jag fotade när vi var där. Fotoboken ska ges bort i present men vi kommer så klart göra en till oss själva sen också.
Ett av uppslagen handlar om att laga mat:
Vår familj är inte så förtjust i charter och "all-inclusive". För oss är det roliga med att resa att om möjligt leva lite "vardagsliv" i det land vi befinner oss i. Att gå på marknaden där lokalbefolkningen också handlar eller stormarknaden där det mest finns spanska varianter av alla varor.
Vi går bara ut och äter i nödfall(!). Istället unnar vi oss lite extra fina råvaror och lagar maten hemma. I Sverige ska maten fram snabbt då alla är trötta och hungriga efter dagis och skola. Dessutom äter vi sällan middag tillsammans då vi har olika arbetstider. Att i Spanien ha god tid på sig att laga mat och sen kunna sitta ned hela familjen tillsammans och äta är vardagslyx för oss!Jag vill också passa på att tacka för alla gratulationer på min födelsedag! Det var ingen som frågade vilken födelsedag i ordningen det var, så jag antar att ni precis som bloggvännen Emma själva räknade ut att det var 25 år jag fyllde...! :o

Kram