25 januari 2010

SMYCKES-DRÖM

I februari förra året fick jag "order" av försäkringskassan att gå upp från 25 till 50% arbetstid efter en tids sjukskrivning. När jag skulle diskutera med min chef hur det hela skulle läggas upp, fick jag istället beskedet " du kommer tyvärr inte kunna arbeta kvar här". (Vilket inte alls hade med min sjukskrivning att göra, men det uppfattade jag inte just då)

Jag är sjuk, jag kan inte söka nytt jobb, jag klarar precis av mitt nuvarande jobb - jag klarar inte av att lära mig nått nytt just nu, ingen vill anställa någon som är halvtidssjukskriven, jag orkar inte byta arbetsplats - jag behöver mina stöttande arbetskamrater... Jag klarar inte det här!!!

Allt blev fullständigt KAOS och jag bara grät och grät - till min chefs stora förskräckelse!


I flera dagar oroade jag mig så mycket att jag knappt kunde varken äta eller sova. Till slut tog min C mig ut på stan och skulle köpa en Alla Hjärtans Dag-present till mig. Vi gick först till biblioteket och lånade en massa böcker om smyckestillverkning och sen till färghandeln och köpte lite pärlor och smyckesdelar. "Du behöver något annat att tänka på"


Jag blev helt uppslukad av att göra smycken. Plötsligt kunde jag inte tänka på något annat än färg och form och pärlor - och hade inte alls tid att oroa mig! (Vilket jag faktiskt gjorde helt i onödan, då allt i slutändan ordnade sig på bästa sätt! )


Min dröm är att att designa, tillverka och sälja mina smycken under lite mer ordnade former. Att istället för att jobba heltid på mitt nuvarande jobb kunna ägna en liten del av tiden till min hobby. Jag skulle vilja göra om min hemsida och webbutik och försöka nå ut till fler kunder. Var, när och framförallt HUR vet jag inte - men det är i alla fall min dröm!

Till Alla Hjärtans Dag har jag gjort följande smycken (men de går förstås bra att ha vilken dag som helst!)
Jag hoppas ni tycker om dem. Jag säljer 5 exemplar av varje smycke till halva priset, 100kr/st. Är ni intresserade går de att beställa genom att skicka mig ett mail vardagslyxhosnilla@live.se. Gäller bara bloggläsare, finns ej i webbutiken! Önskas leverans innan Alla hjärtans dag är sista beställningsdag 2 februari.

I framtiden har jag tankar på att "lansera" nya smycken här på bloggen, t.ex som månadens smycke med en utlottning. Skulle det vara intressant? Jag skulle bli jätteglad för tips, tankar, idéer och åsikter!!!

Kram Pernilla