10 oktober 2009

PHOTOSHOP

Idag har jag fått en liten lektion i photoshop av C. Eftersom han är expert på detta program har jag för det mesta lämnat över bilder till honom och bett honom fixa till dem. Men nu när jag har en blogg vill jag att det bara ska vara mina egna bilder, så nu vill jag lära mig att göra det själv.

Jag brukar inte vilja retuchera bilder, däremot justera ljus och färger om det behövs. När jag tar bilder med min mobil, t.ex. blir det alltid ett blåstick i bilderna. Då är det bra att kunna fixa till det i photoshop.

Före:


Efter:Före:


Efter:Jag tycker också mycket om svartvita bilder och ibland har jag svårt för att bestämma mig för om det är finast med färg eller svartvitt. Då kan det vara bra att kunna ha både och ! :)Oj, vad jag är trött nu! Bäst att säga godnatt!


Kram Pernilla

LYXFRUKOST

Det är härligt med helg när alla är lediga och man kan ta det lite lugnt på morgonen. Vi brukar försöka göra brunch eller "lyxfrukost" som barnen kallar det.
Lyx enligt A är bacon till frukost. Lyx enligt J1 är kokta ägg och J2:s lyxsfrukost består av havregrynsgröt... Det är härligt med barn som inte har så höga krav! :D


Hoppas ni har en härlig helg!

Kram Pernilla