22 januari 2016

SKULLE INTE ÖVERLEVA VINTERN UTAN DEN....

Just nu, när det är runt -20 grader var och varannan dag känner jag att jag inte skulle överleva utan vår braskamin. Jag växte upp i lägenhet utan möjlighet till eldstad och det absolut första jag tänkte på när vi köpte hus var att jag ville ha nån typ av kamin. Allra helst en kakelugn, men det var inte riktigt praktiskt genomförbart i vårt lilla hus. Vi tittade runt en hel del och fick faktiskt rådet att inte köpa för stor kamin, för då kunde det bli FÖR varmt. Va???

 I min värld har man alltid kallt när man bor hus för det kostar så mycket att värma upp  – det var i alla fall vad jag hade hört.  Att det då kunde bli FÖR varmt lät osannolikt i mina öron. Förutom det faktum att jag är en person som alltid fryser,  flyttade vi dessutom från en lägenhet där temperaturen aldrig gick under 25 grader ens när vi hade alla element avstängda på vinter. 
Jag tyckte absolut vi behövde så mycket värme som möjligt.
Men i slutändan lyssnade vi ändå på råden vi fick, nämligen att det handlade mer om hur hög effekt kaminen har. Den kamin vi köpte var en Contura, som var bra ur den synpunkten. Andra val som jag tyckte var viktiga var att den hade en stor glaslucka så att man ser mycket av elden (mysigt!) och att det fanns plats för vedförvaring (praktiskt!). Hur som helst blev vi riktigt nöjda och jag tror vår kamin är en av de bästa investeringarna vi gjort till vårt hus. Verkligen värt pengarna.Varje dag jag sitter på jobbet och fryser längtar jag hem till att få sätta mig framför brasan och mysa. Finns inget bättre!