11 februari 2010

SHOPAHOLIC?

Imorgon lämnar vi Danmark och det är nog tur det. Det här med för mycket fritid och för många affärer med "tillbud" är en farlig kombination... Jag vet inte om jag nånsin har shoppat så mycket på en gång som jag har gjort under den här tiden i Århus!

Ni kanske inte tror det, men jag är egentligen ingen shopaholic alls! Jag går nästan aldrig på stan och har ingen som helst koll på fina märken och sånt där. Jag brukar istället göra en beställning på Ellos nån gång ibland och så storhandla en gång om året på Ullared! Och handlar jag kläder, så är det åt ungarna.
Tänk bara när vi var i London, både A och J1 shoppade en hel massa, men allt jag köpte åt mig var ett armband för 5 pund!
Och allra helst vill jag att handla på rea, för annars får jag dåligt samvete att jag gör åt pengar...

Men här i Danmark är det ingen hejd på det! Jag har t.ex köpt tre par skor, varav 2 ligger i en prisklass så att jag aldrig ens skulle titta på dem om jag var hemma. Bl.a har jag köpt ett par skinnstövlar från billi bi, som är dansk design, och som egentligen kostar 1600 DKK!:o
Men när det är 70% rabatt blir det ju ett helt annat läge! ;)

Nej, det är inte de här jag köpt! De är INTE min stil.
Jag tycker de är snygga, men jag måste kunna gå i mina skor...


Men det jag tänkte visa er är ett par skor som Å köpte, som är av märket El Naturalista. De gör bl.a skor av återvunnit material. Bilden visar skor från deras kollektion "Recyclus Ella" Titta gärna in på deras HEMSIDA, det finns sååå mycket snyggt! Går att köpa on-line om man tycker att man har råd att betala ordinarie pris. Annars får man åka till Århus! ;)

Önskar er alla en trevlig kväll! Här är det dags för restaurangbesök igen - det sista på väääldigt länge har jag en känsla av...


Kram Pernilla

FÖDA BARN OCH BARNLEDIGHET

Åh, nu är jag så UPPRÖRD!!!


Läste just en artikel i Aftonbladet, som handlar om att vara snabbt tillbaka på jobbet efter att ha fött barn. Vi pratar tidsperspektivet 7 timmar, så där...
Du kan läsa artikeln HÄR.
Till denna männsiska vill jag bara säga:

  • HUR viktig tror du att du är!? De klarar sig nog utan dig åtminstnne nån vecka

  • Om jobbet är så viktigt för dig, VARFÖR vill du då ha barn

  • Hur kan du INTE prioritera att vara tillsammans med ditt nyfödda barn åtminstonne hennes första levnadsdagar.

Jag lägger inga helst värderingar i detta inlägg angående att kunna kombinera både barn och karriär osv. Och visst vet jag att alla inte har det lika bra som oss här i Sverige med lång föräldraledighet. Men det här tyckte jag var helt idiotiskt!

Hur skulle ni resonera om ni fick barn?

Kram från Pernilla som nog måste gå ut och lugna ner sig med lite shopping!:o