15 oktober 2015

HEMBAKAT BRÖD

Har startat ett projekt som går ut på att få barnen att äta
något annat än bara vitt, rostat bröd till frukost....

De här tekakorna innehåller havregryn och använder man
fiberhavregryn kan man lura i de stackars barnen mer nyttigheter än de anar ! ;)

De här blev i alla fall riktigt populära,
speciellt nybakade med en klick smör som smälter...
Mmmm, riktigt gott!!







Recept kommer här för den som blir sugen:)



TEKAKOR ca 20 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 dl havregryn
75 g smör, smält
2 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12–14 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregrynen. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.
2. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.