03 december 2010

ORIMLIGT KALLT

Det är väldigt vackert ute just nu. Tänk att vi fick snö - och mycket snö! - redan tidigt i november. Det hjälper verkligen till att skapa en mysig advent och julstämning redan från början.Men kylan... det börjar bli orimligt kallt!

Vi skrattade åt det där uttrycket som kunde ses som stora rubriker på kvällstidningarna för några veckor sen. Det stod att det skulle bli orimligt kallt och vi hade -5 grader. Det var väl inte så orimligt!?

Men igår när jag kom till jobbet hade vi 8 grader i vårt rum. Vi satte på alla apparater och maskiner vi har och det steg till 11 grader. Någon kom på den fina idén att koppla in en värmefläkt. Då gick alla proppar. Datorer, apparater, ingenting fungerade....

Det går helt enkelt inte att jobba i 11 graders "värme". Det är vad man kan kalla orimligt kallt!

Istället fick jag jobba hemmifrån. Att sitta och leta potentiella ccc-markörer på datorn framför brasan med en kopp te och en lussebulle var bra mycket skönare än att frysa till is inne på labbet!

Idag är det runt -6 grader ute istället för -20. Det kanske gör att det blir lite varmare inne också. Det är bara att klä på sig ordentligt och hoppas på det bästa!

Kram