04 februari 2010

LONDON PART TWO

Vårt hotell låg på gångavstånd till några av de mest kända sevärdheterna i London. Av nån anledning älskar ungarna de här byggnaderna, så vi tog oss en promenad dit och fotade.
Även Buckingham Palace går att promenera till, men den turen hoppade vi över denna gång.

Kram Pernilla

LONDON PART ONE

Det önskades tips om boende, så här kommer lite bilder från vårt hotell.

Jag kanske ska börja med att tala om att när vi är ute och reser är det aldrig tal om att bo särskilt lyxigt. Jag är inte intresserad av att lägga pengarna på boendet, förresten gör man ju inte så mycket mer än sover där. Däremot är det superviktigt att det är rent och fräscht. Just i London har jag hört skräckexempel på hotell med smutsiga sängkläder, vägglöss, skitiga badrum osv. Det får INTE hända!! (Ett tips är att kolla in hotellet i fråga på tripadvisor.com)


Vårt hotell låg i stadsdelen Victoria, nära Victoria Station. För två år sen bodde vi här hela familjen och med små barn var det väldigt bra att ha nära till både buss och tunnelbana (ett par minuters promenad). Hotellet har flera rumsalternativ, även det är bra om man är en barnfamilj. Vi bodde då i ett 4-bäddsrum där det även fick plats en spjälsäng (gratis).Rummen är ganska små, men fräscha och fina. Städning varje dag. Badrummen är nyrenoverade. Inget problem med varmvatten och bra vattentryck i duschen.På "groundfloor" finns reception och en liten lobby där det serveras kontinental frukost (ingår). Ingen lyxig frukostbuffé, men helt ok frukost. Rostat bröd, bagels, croissants, pastries, olika sortes flingor, yoghurt, kaffe, juice, choklad, te osv.
En mycket trevlig frukostvärdinna fanns också, som servade alla. Sista morgonen tittade hon på mig och kunde inte låta bli att fråga: " Är det där verkligen dina barn?? Du ser ju så ung ut."
Ha, ha, henne gillade vi!!! MYCKET trevlig ;)

Andra plus och minus:

Plus
  • lätt att ta sig med buss från Stansted om man flyger med Ryan Air. Billigare än Stanstedt express och lika snabbt eftersom man inte behöver byta till tunnelbana.
  • bra tunnelbanelinje (Victoria line) med vilken man når det mesta utan att behöva byta.
  • nära mindre köpcentrum med flera matställen och lite affärer

Minus
  • ligger precis bredvid järnvägsspåren. Har man det minsta problem att sova vid oljud bör man be om ett rum som inte vetter mot spåren. Är man däremot som jag, alltid trött och kan sova var, när, hur som helst är det inga problem!;)
  • Rummen är otroligt varma, även om man sätter elementen på nollan. Kan förstås vara skönt på vintern, men tom jag, som ALLTID fryser, tyckte det var lite jobbigt! Ingen flanellpyjamas där, inte..!
Ett annat tips är annars St Giles Hotel som passar bra om man är två vuxna som åker. Det är gångavstånd till Oxford Circus och där man kan man välja på liten ynklig frukost (te och croissant) eller stor frukostbuffé. Dock får man inte ha några extrasängar, så det blir dyrt om man är fler. Är inte riktigt lika lyxigt som de har fått till det på bilderna, tycker jag, men vi bodde förstås i ett standardrum.

Mer London kommer senare!

Kram Pernilla