07 oktober 2009

HÖSTDAG I SKOGEN

Idag har jag haft en skön stund i skogen , alldeles för mig själv. Det blåste ganska mycket, så det susade ordentligt i träden, men det var ett ljud som ingav lugn och ro. Att få lite egen tid någon gång ibland är verkligen skönt.

Det är så många fina färger i skogen nu och visst är det fantastiskt att kunna hitta både svamp, blåbär och lingon nu i oktober. Jag är ingen höstmänniska, men just idag kändes hösten trots allt inte så dum ändå!
Vi har sån tur att vi kan gå rakt ut i skogen från vår baksida. Att ha naturen så nära inpå är verkligen vardagslyx för mig!

Ha en skön kväll!

Kram Pernilla

BAKNING

När jag var nio år fick jag en kakbok i julklapp av min älskade mormor. Vi bakade mycket tillsammans och hon lärde mig så mycket!Nu är det mina barn som älskar att baka och de har blivit jätteduktiga! Igår blev det knäckflarn, de är sååå goda. Knäckiga och lite lagom sega. Vardagslyx!

Här får ni receptet om ni vill pröva dem:

KNÄCKKAKOR

2 dl socker
1/2 dl grädde
1/2 dl sirap

1 1/2 dl smält smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker


Blanda alla ingredienser, klicka ut på smord plåt och grädda i 200 grader.
Ät och njut!
Saker som INTE finns i mitt kök. Än i alla fall...


bild från förr.se
bild från lyckasmedmat.se


Kram Pernilla

TÄVLING

Jag är en sån person som slutat köpa lotter, för jag vinner ALDRIG. Men nu hittar jag hela tiden en massa fina tävlingar här i bloggvärlden, som jag inte kan låta bli att vara med i! En av mina favoritbloggar Furnish.etc har nu en tävling i sammarbete med Inneonline. Tävlingen pågår t.o.m 11 okt.

Kolla in vilka snygga vaser!!!
Önska mig lycka till...!

Kram Pernilla