07 november 2016

HEMSIDOR och E-HANDEL


Det här med att klicka hem saker på nätet, visst är det bra!? Och lite farligt… Går ju så snabbt och lätt och sakerna ser ofta så fina ut! När jag handlar på nätet är det viktigt för mig att det finns snygga bilder och att det är enkelt att navigera och hitta det man vill ha.


Jag har själv haft egna hemsidor med e-handel, både när jag erbjöd tjänster som fotograf och när jag tillverkade smycken som jag sålde via nätet. Det var inte i så stor skala, men för mig var det ändå viktigt att det såg snyggt ut och förstås fungerade bra. Att utforma hemsidan och få till en bra e-butik var nånting som jag tyckte var jättekul och faktiskt skulle tänka mig att jobba med lite mer ”på riktigt”.


Just nu håller min son, som går på gymnasiet, på att tillsammans med några klasskamrater  starta upp ett företag. Deras uppgift är att starta och driva ett företag med samhällsanknytning, dvs ett företag som gagnar samhället i stort på något sätt. Just deras företagsidé är att köpa in trendiga mobilskal som säljs till förmån för barncancerfonden.

De tror de kommer behöva en hemsida kombinerat med e-handel webshop som på ett snyggt sätt visar upp deras produkt och gör det enkelt att köpa den. En möjlighet till detta erbjuds bl.a av Starweb, som är ett alternativ de skulle kunna använda sig av. Frågan är dock om det är värt pengarna, eller om man ska försöka sprida information via sociala medel som facebook och instagram mm istället?


Vad tycker ni, vad är viktigt för er för att få en bra köpupplevelse när ni handlar på nätet?