06 december 2009

STRESS OCH MÅSTEN - NO MORE!

Det är konstigt hur snabbt man kan bli beroende av något. Som t.ex det här med att blogga...

Jag har bara haft min blogg i drygt 2 månader men den har ändå förändrat min tillvaro väldigt mycket. Det låter ju lite överdrivet att säga att min blogg förändrar hela mitt liv - riktigt så är det ju inte.
Men något som har förändrats i och med bloggen är att jag fotar så mycket mer nu. Jag tänker i bilder hela tiden och intresset bara växer. Och för mig som aldrig (i alla fall inte sedan jag blev vuxen!) har haft något speciellt som jag tycker om att göra eller haft någon egen hobby (innan jag började med mina smycken), känns det fantastiskt kul!

Men det som är roligast med bloggen är ju ändå läsarna förstås, dvs alla ni som tittar in hos mig och faktiskt bryr er om vad jag gör, vad jag skriver och hur jag mår. Tack för er omtanke den här senaste veckan!

Jag har ju beklagat mig en del över hur stressig och jobbig veckan skulle bli (och det blev den ju också). Men i själva verket var den säkert inte mycket värre än vad många andra upplever just nu. Att ha mycket på jobbet är ju inte ovanlig, mycket med dagis och skola inför jul - det är ju samma för alla. Och så är det ju december, en månad när man dessutom vill hinna baka, pyssla, pynta och mysa minst dubbelt så mycket som vanligt!

Saken är den att jag tycker det är ok att ha mycket att göra, i alla fall i begränsade perioder. Men då ska det vara för att jag själv valt att ha det så. Jag avskyr när jag fastnar i en massa "måsten" som gör att jag inte hinner med de saker jag själv vill göra! Får lite smått panik och mår dåligt för att jag inte kan göra mina "må bra-saker". Även om det bara handlar om att få sätta sig i soffan en kväll och inte göra nånting! Det värsta jag vet är när jag känner mig tvingad till saker!


Något jag saknat mycket är att få hålla kontakten med er! Det handlar ju bara om 1 liten ynklig vecka som jag inte har kunnat blogga lika mycket som tidigare, men jag har saknat er!! Att få se vad ni håller på med så här i jultider, njuta av bilder och inspiration, bara höra hur ni mår. Nu ser jag fram emot att läsa ifatt och få lite koll på vad som händer !

Och sen ska det bli mycket mys ! Jag har bestämt mig för att bara njuta och göra roliga saker tillsamman med barnen. Inga måsten. Jag menar, vad är egentligen viktigast - att köttbullarna är hemmagjorda eller att vi läser favoritboken framför brasan. Det borde inte vara så svårt att prioritera rätt! Jag hoppas jag lyckas i år...

Kram Pernilla