10 januari 2010

VECKANS TANKE V.2

Nytt år, nya tankar...

En liten nyhet här på min blogg är att det varje vecka kommer några ord som jag tycker är värda att fundera lite extra på, som jag kallar Veckans Tanke.V.2


Hoppas ni hänger på Veckans Tanke i veckorna som kommer, hela året 2010!

Kram Pernilla

IKEA-FYND

Som sagt blev det ju en tur till Ikea igår. Höll på att sluta med katastrof, eftersom det viktigaste jag skulle ha - hyllplan till våra 37 cm djupa garderober - hade UTGÅTT!!! Ska tydligen komma in nån ny variant, men inte förrän mars-april...


Och just när jag tänkte gå sur och tomhänt från Ikea (va, tomhänt från Ikea!? :o )hittade jag en lampa som kommer passa jättebra i J2:s rum.
Jag var nämligen också ute efter inspiration till J2:s rum, som ska göras om. Det ska målas vitt, det ska läggas ett mörkt golv (så småning om ska det bli samma golv i hela huset, just nu ser det mer ut som ett lapptäcke...) och accentfärgerna blir rött och rosa. Färger som var den värsta kombination man kunde tänka sig när jag var yngre, men som jag nu tycker är jättefint!

Lampan kanske ser ut som om den är prickig, men det är små hål där ljuset lyser igenom och ger ett lagom starkt sken för att passa som mysbelysning.
Nedsatt från 199:- till 99:- Också den, (röda varianten), skulle utgå och eftersom jag faktiskt tittat på den förut med tanke på J2:s rum, var det ju tur att jag hann köpa den!

Jag gick också förbi jullådan där allt kostade 5:- och plockade åt mig 3 julstrumpor (!) Men vet ju aldrig, om knappt ett år kanske jag är jätteglad åt att jag köpte dem ;)

Förutom värmeljus (som jag faktiskt INTE behövde fylla på just nu) brukar jag ha en förmåga att få med mig en orkidé hem varje gång jag är på Ikea! Så också denna gång... Vit och lila/vinröd, så att den matchar sovrummet, som jag för övrigt tänkte visa er lite bilder på snart.

Nu måste jag gå och titta till två busungar i badet. Hörde just att J1 erbjöd sig att göra bubbelpool åt J2 med sugröret han hade med sig. Ska gå och se om han blivit blå i ansiktet än...

Kram Pernilla

EN TJATMOSTER

10 minusgrader var det sagt att det skulle vara idag, så vi hade tänkt oss en dag i pulkabacken. Men när termometern visade närmare -20 grader bestämde jag mig för att ta en tur till Ikea istället. (Några fynd blev det, får se om de blir fotade och kommer upp på bloggen imorgon)Men även om det var kallt så var det en underbart vacker vinterdag, så på vägen dit kunde jag inte låta bli att hoppa ur bilen och fota lite!

Det här är INTE vägen till Ikea!


Jag förstår att det finns en viss risk att ni tröttnar på alla mina vinterbilder och mitt tjat om den vackra vintern :0


Men jag är ju ingen norrlänning och inte alls van vid att det faktiskt är VINTER när det är vinter! Jag tycker ju det är så vackert...


Ni får helt enkelt försöka stå ut! Imorgon lovar jag att skriva om något annat...

Kram Pernilla