01 juli 2010

LAGA MAT I FOTOBOK

Jag har ju visserligen semester just nu, men jag var dessutom ledig 2 veckor i maj/juni, då vi åkte till Spanien. Nu håller vi på att göra en fotobok med några av de 1000 (!) bilder jag fotade när vi var där. Fotoboken ska ges bort i present men vi kommer så klart göra en till oss själva sen också.
Ett av uppslagen handlar om att laga mat:
Vår familj är inte så förtjust i charter och "all-inclusive". För oss är det roliga med att resa att om möjligt leva lite "vardagsliv" i det land vi befinner oss i. Att gå på marknaden där lokalbefolkningen också handlar eller stormarknaden där det mest finns spanska varianter av alla varor.
Vi går bara ut och äter i nödfall(!). Istället unnar vi oss lite extra fina råvaror och lagar maten hemma. I Sverige ska maten fram snabbt då alla är trötta och hungriga efter dagis och skola. Dessutom äter vi sällan middag tillsammans då vi har olika arbetstider. Att i Spanien ha god tid på sig att laga mat och sen kunna sitta ned hela familjen tillsammans och äta är vardagslyx för oss!Jag vill också passa på att tacka för alla gratulationer på min födelsedag! Det var ingen som frågade vilken födelsedag i ordningen det var, så jag antar att ni precis som bloggvännen Emma själva räknade ut att det var 25 år jag fyllde...! :o

Kram

11 kommentarer:

 1. O vilka härliga bilder. Underbart att ha en fotobok som minne av eran resa. Kram

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder, du är så duktig!

  Var ska ni tillverka er bok? Jag hittade ett ställe, Solentro. Där kan man tillverka egna böcker men jag tyckte att det blev så dyrt för de få exemplaren jag vill ha. Hojta till om du har något bättre ställe. Jag vill göra en bok med alla mina dikter, för att spara både till mig själv och barnen.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. grattis i efterskott! kul med boken. Vart ska du ta fram den?

  kram

  SvaraRadera
 4. Vad kul med en sådan bok! Jag skulle vilja göra en bok över min blogg för att alltid ha den kvar.
  Vi är då raka motsatsen mot er, vi väljer all inclusive!:) Även om det låter ganska spännande att göra som ni!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej där!
  Låter som riktig semester det att dela det här med härliga middagar lagade tillsammans även om det också är skönt att bara slippa det under semestern.
  Vad häftigt med en fotobok, vill jag också göra.
  Ha en skön vecka nu.
  Kram på dig
  Lena

  SvaraRadera
 6. Så mycket fina bilder som alltid här, fotoboken kommer att bli så fin.
  Vi funderar på att göra en med bilder från Japanresan i våras. Det känns som att de håller bättre en att klistra in bilder, speciellt då barnen gärna bläddrar i den.

  Lycka till med boktillverkningen
  Kram Mia

  SvaraRadera
 7. Så underbara bilder :) Kul att göra en bok av resan! Du är SÅ proffsig! Vi gjorde det av vår Tenneriffa resa och den blädras det ofta i!
  Grattis i efterskott! Ja va är en ålder egentligen? Mer erfarenhet och kunskap :)
  Ha en fortsatt skön semestere! Åse

  SvaraRadera
 8. hej... undrar också var du gör den? själv använder jag www.solentro.se och din ser himla fin ut! visa gärna mer när den är klar!

  Njut av semestern! / Hampus

  SvaraRadera
 9. Hej Nilla!
  Vilka fina bilder från er Spanienresa!

  Ha en härlig helg:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!