17 februari 2010

MIN DAG

Oj, vilken morgon...
J2 fick ett raseriutbrott när J1 tog det sista knäckebrödet vi hade hemma och ville riva hela huset! Hon lyckades ganska bra med hallen...

Men nu är de iväg till dagis och skola. Och eftersom jag är ledig idag kunde jag, efter att ha skjutsat dem, åka hem igen och njuta av en frukost i lugn och ro...


Idag är min dag, när jag gör det jag vill och det jag behöver, för att orka resten av veckan. Ibland kan jag sova nästan hela dagen, ibland tränar jag, tar en långpromenad eller bara gör det jag känner för. Det är förbjudet att gå runt att plocka, städa, tvätta osv! Ibörjan fick jag anstränga mig för att inte använda dagen till att hinna ifatt med alla måsten, men det går bättre och bättre.

Jag var tidigare sjukskriven, men när jag enligt försäkringskassan var frisk igen orkade jag ändå inte arbeta 100%. Jag jobbar nu 75% och är ledig på onsdagar. Det är min återhämtningsdag som är helt nödvändig för mig för att kunna fungera både på jobbet och hemma med barnen. Men egentligen tror jag alla skulle må bra av att ha en sådan här dag, där man bara får ta hand om sig själv.

Det är en vardagslyx som jag unnar alla! Visst är det en ekonomisk förlust, men det är en stor vinst på många andra sätt. Jag är lyckligt lottad som i nuläget kan göra det valet. Det har inte alltid varit så och jag vet att alla har inte den möjligheten.


En annan lyx är varm choklad från Whittard of Chelsea! Jag köpte på mig ett litet lager när vi var i London, med betoning på litet - för litet! Någon som vet om det finns att få tag på i Sverige?

Hoppas ni alla får en bra dag!

Mina planer för idag består av att göra smycken. Titta gärna in ikväll om ni vill se lite bilder.

Kram Pernilla

12 kommentarer:

 1. Du skriver så fint och jag blir inspirerad av dina ord! Ska ju själv ut i yrkeslivet snart och jag ska FÖRSÖKA komma ihåg detta!
  Blir alldeles varm när jag läser om bollar i håret..:)
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Vad skönt med en ledig dag utan måsten då du kan fokusera på dig själv och vad du känner för. Hoppas du haft en riktigt bra dag! Fortsätt njuta av dagen och chokladen :)

  SvaraRadera
 3. Skönt det låter med en dag helt för sig själv i veckan! En liten fråga bara, i vår kommun hade du aldrig fått lämna J2 på förskolan om du varit ledig. Vad har ni för regler? Lite intresserad då jag jobbar inom förskolan och vet att det är väldigt olika regler i olika kommuner.
  Hoppas att du njutit av din dag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. vad skönt med en helt egen dag! Det skulle alla få ha. Även barn tycker jag. Ja, alla!

  kram Lisa

  SvaraRadera
 5. O va skönt med en sån dag. Jag behöver oxå ha såna dagar. Jag orkar inte annars. Jag behöer få vara ifred, vila, tänka, pyssla eller vad de är just då. Härligt att du har möjligheten att ha en sån. Man förlorar ju som sagt pengar men de är inte allt här i världen. De finns så mycket viktigare saker. Kram

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det låter som ett väldigt förnuftigt val som du gjort. Jag håller verkligen med, visst skulle vi ala behöva jobba mindre och tänka lite mer på vila och återhämtning! SKulle gärna jobba bara 75%...

  SvaraRadera
 7. Helt klart ett bra val att gå ner i tid, jag har oxå den förmånen att kunna gå ner i arb.tid och jobba bara 75% efter en lång sjukdomstid...man behöver verkligen ha lite tid för sig själv så att man orkar med allt runtomkring.
  Härliga bilder du hade i inlägget! Kram

  SvaraRadera
 8. Det är du väl värd vännen. Ta det lugnt, ett steg i taget och en dag i taget.

  Ha det bäst! Anna

  SvaraRadera
 9. Gu vad smart... att förbjuda sig själv att städa osv. Ska bli spännande att se smyckena, vad har du nu hittat på för fint? Ta hand om dig! Åse

  SvaraRadera
 10. Hej goa vän...Det låter väldigt klokt med den där onsdagen, bra vara och ta det lugnt. Det skulle jag behöva också. Inte en aning om chokladen tyvärr. Ha det gott....

  Kramkram Anne

  SvaraRadera
 11. Jag jobbar också deltid, ca 15 dagar per månad och det trivs jag med. Lång historia, men det blev så efter vi fick minstingen som har en kronisk sjukdom.
  Skulle inte orka med stress fem dagar i veckan, året runt... nej usch!

  Härligt att du kan unna dig dom lediga dagarna åt dig själv :) Jag är en sån som alltid försöker hinna ikapp hemsysslor jag... fast mellan varven sitter jag förstås och bloggar, eller syr, eller pysslar ;)

  Kram-kram!

  SvaraRadera
 12. Hej!

  Skönt det låter med en egen dag. Jag är övertygad om att alla behöver en sådan dag.

  Min man har precis börjat sälja för Åtvidabergshus, www.atvidabergshus.se (står därför inte med på hemsidan) Ett "gör-det-själv"-paket kostar ca 6000kr/kvm. För den pengen för du en övervåning men då måste du göra mycket själv. Annars ca 10 000kr/kvm beroende på utförande (antal fönster, väggar, takkupor etc) och materialval. Hör gärna av dig med fler frågor.

  Jag hoppas att det finns knäckebröd hemma till J2 nu!?! ;-)

  Kram Therése

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!