16 februari 2010

UPP

Jag vill upp... Upp på överåningen!
Vi har drömmar om att bygga till vårt hus och enda sättet skulle vara att bygga på en våning. Tänk, en alldeles egen föräldravåning...

Jag gillar ju före- och efter bilder, titta bara här vilken skillnad en våning (och lite färg) kan göra!
FÖRE

EFTER


FÖRE


EFTERNu tänkte jag få lite hjälp av er. Tips, inspiration, bekantas bekanta som gjort liknande - allt ni kan komma på! Har kollat upp en del byggfirmor på nätet, men är det någon som har mer info? Helt enkelt, är det någon som har någon som helst erfarenhet av detta? Hör av er!!!
Kram Pernilla

13 kommentarer:

 1. oj oj, man kan ju inte tro att det är samma hus ens! Antar att en sådan makeover kostar nästan som att bygga nytt! har tyvärr ingen erfarenhet av detta, hoppas du får några bra tips!
  Kramar Ida

  SvaraRadera
 2. Tittar in för att önska dig en trevlig kväll:) En egen föräldravåning låter härligt men jag vet inget om hur man gör! Hoppas någon annan vet mer:)

  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Roligt att du tog upp detta ämne för...
  Min man säljer övervåningar! Jag tycker att det är fantastisk lösning för de hus där det är möjligt. De lösningar jag har sett har blivit riktigt bra. Hör av dig om du undrar något så kan jag förmedla vidare.
  Och självklart får du lägga till min nya blogg i din lista. Jag blir bara glad då!
  Kram Therése

  SvaraRadera
 4. Har själv inga erfarenheter av detta, men jag vet att "Mamma Millan" har byggt på en våning på sitt hus. Hon finns i min länklista.
  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Oj det var en stooor förändring, otroligt....och dyrt antar jag....men det blev bra mkt snyggare.....har en man som har byggföretag....allting går...viktigt att hitta en bra pålitlig snickare bara....lycka till

  SvaraRadera
 6. Ja men det där var ju inte samma hus före och efter. Såg väldigt dyrt ut men fint. Har inga idéer, vi har funderat i samma banor men det blir för dyrt phu.
  Men vad kul det vore va en föräldravåning ingen dum idé alls du.
  Kramar Lena

  SvaraRadera
 7. Va häftigt! Trivs man i övrigt så är ju det ett alternativ. Bor själv i ett enplans hus och vill inte ha två våningar. Fast barnen tjatar om det... mamma jag vill ha trappa... så hade vi haft en våning till så hade vi inte haft en chans på den, helt säkert. Prova ColonialEast via mina länkar, de har byggt till! Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 8. Ja du, min man är snickare och han säger att det troliga är att det blir ungefär lika dyrt som att bygga nytt. Det brukar alltid dra iväg kostnadsmässigt eftersom det inte går att förutsäga alla utgifter. Kanske något att fundera på... Verkligen ursnyggt i alla fall!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 9. OJ, vilken skillnad på båda husen!!!

  Lycka till!
  Kram L-L

  SvaraRadera
 10. Jag har skickat iväg ett litet mail till dig!

  SvaraRadera
 11. tyvärr, jag har ingen erfarenhet av sådant, men attans, vad snyggt det skulle bli!
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 12. Du vet att vi kom aldrig så långt som till kvm priser jobbet för vi såg också problemet med utbyggnaden. När man har ett enplanshus som ska höjas så drar det ju med sig höjning av taket, nya takstolar och allt därtill så man kommer inte under ett par hundra tusen även om man gör en del av det själv och då pratar jag ju om att vi bara skulle ha höjt en del av huset. Vi har ju redan lån på över miljonen så det blir för dyrt får leta efter annan lösning.
  Vi kanske i stället gör om lillstugan på andra sidan vägen den är lättare att bygga ut och har plats för det på båda sidor om man vill. Men först måste man ha ekonomi också, allt är ju så dyrt idag.
  Lycka till med drömmen
  Kram Lena

  SvaraRadera
 13. Oj, vilken grym skillnad på det första! Blev riktigt snyggt. Måste ha varit en hel del jobb med det.

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!