25 maj 2011

MINDFULNESS

I kväll har jag varit på en föreläsning i mindfulness. Mindfulness innebär en "medveten närvaro utan att värdera och bedöma".

Det handlar om att medvetandegöra och acceptera. Det finns inga bra eller dåliga tankar, acceptera här och nu. Man behöver inte få dåligt samvete för att man inte alltid kan "tänka positivt". Det viktiga är att vara medveten om vad man tänker och känner och acceptera det, inte bedöma om det är bra eller dåliga tankar och känslor.

Jag kan inte säga att jag förstod precis allt, men jag tycker det lät bra!

Är det någon av er som har erfarenhet eller vet mer om mindfulness?Kram6 kommentarer:

 1. Hej,
  visst är det intressant med mindulness? Jag försöker ha det i åtanke i vardagen och jag tycker jag blivit bättre. Bloggen har ibland hjälpt mig att stanna upp, vara i nuet och fånga ögonblicket, men jag har lång väg att vandra och det känns verkligen långt ifrån min personlighet... Det är nog därför jag behöver en stor slev mindfulnes;)))
  kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Nej jag kan inte så mycket om mindfulness men jag fick faktiskt en bok av mamma idag om mindfulness. Har varit och nosat på det lite grann tidigare och jag tycker sånt här är så himla intressant.
  Jag har så väldigt lätt för att stressa upp mig och tänka negativa tankar och så har ju allt det här med min syster varit så påfrestande så nu tänkte jag jobba med detta!

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 3. Det låter intressant,men jag har inte varit i kontakt med det.Men nu när alla stressar omkring & allt ska vara så perfekt i vår tid så kanske man behöver stanna upp.Och inte behöva ha dåligt samvetet för att man inte räcker till.Om det nu var det det handlar om..kram!

  SvaraRadera
 4. Det enda jag vet är att jag finner det svårt att stanna i nuet. Att inte tänka på morgondagen och annat som snurrar :-)

  Nyttigt att gå på föreläsningar av detta slag. Man behöver bli påmind och lära sig konsten...

  Ha det fint

  SvaraRadera
 5. Intressant föreläsning du varit på, jag har jobbat en hel del med mindfuelness i smaband med att jag gick på KBT för ett par år sedan och haft stor nytta av det i min livssituation och det är något jag mer eller mindre dagligen använder mig av på olika sätt!

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 6. Åh, det verkar ju fantastiskt att kunna vara i nuet hela tiden. Har ingen mer erfarenhet än att ha köpt en bok i ämnet som jag har läst halva, och varit på en föreläsning. Läste en artikel nyligen om just det där att man inte alltid måste "vara lycklig" och vända allt till positivt, väldigt intressant. Sen ska man inte deppa ihop för småsaker, men du fattar nog vad jag menar. Bara för att man inte skrattar sig igenom dagen så är man inte deprimerad;)

  Ha en superskön helg i mindfulnes-anda och ha så skoj med ditt nya objektiv! Stor kram Therese

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!