04 oktober 2010

VECKANS TANKE V.40

Det är konstigt, men det är faktiskt inte så lätt som det låter - att vara snäll mot sig själv. Ofta går annat eller andra före och man hamnar själv, genom eget val, i sista hand. Men idag tycker jag vi ska vara goda mot oss själva!

För egen del ska jag lägga barnen tidigt, sätta mig med en filt i soffan och äta en färsk kanelbulle (som jag ska baka när jag kommer hem!) och läsa min tidning som kom med posten för flera dagar sen men som jag inte ens hunnit öppna. Det ser jag fram emot! Och bara tanken på det gör att jag lättare kan vara god mot andra idag:-)

Vad gör ni för att vara goda mot er själva?Ha en bra måndag!

Kram

12 kommentarer:

 1. Det låter mysigt! Hoppas att du fick till det med bullarna och att du fick tid att läsa tidningen. Testar att baka själv nu och det kan sluta i katastrof...

  SvaraRadera
 2. Jag vet precis vad du menar med att det är lätt att låta sig själv hoppa upp ett snäpp på priostegen.

  Jag tar en långpromenad helt för mig själv för att ostört kunna njuta av de intryck man får på vägen. Ett litet andrum :)

  SvaraRadera
 3. Alt for lite, men fjelltur er aldri feil for meg.
  Kose deg masse i dag.

  Ha en super dag.

  God klem

  SvaraRadera
 4. Jag är precis lika dag. Alla i familjen går först, och trött kommer man själv efter. Men det är nog så det är att vara en kärleksfull mamma!
  Min avslappning är bloggandet! Då slappnar jag av!
  Det är till stor del därför jag bloggar och läser bloggar.
  Ha en mysig kväll med din kanel bulle & tidning = vardagslyx hos nilla:) Låter skönt!

  SvaraRadera
 5. Håller med dig fullständigt, sätter alltid mig själv sist. För mig handlar det om att få egentid att göra vad jag vill.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej! Min egentid är när jag går en lång runda med Chapman. Då tänker jag bäst och man kan bara gå och njuta och insupa den friska luften. Idag när jag kom hem från jobbet var hemmet städat och dammsugat. Det var barnen som hjälpts åt. Det var riktig vardagslyx!

  SvaraRadera
 7. Låter underbart, hoppas kvällen blir så skön som du önskar.
  Sant ordspråk också, hur ofta kan man skryta med att va helt schysst mot sig själv...?!

  SvaraRadera
 8. Jag är inte särskilt snäll mot mig själv, tyvärr. Tiden räcker inte till. Blir inget över till mig. Är inne i en ond cirkel just för tillfället. Jag längtar efter att bara få bläddra i en tidning. Längtar efter att inte ha bråttom.

  Sköt om dig och njut av din stund.

  SvaraRadera
 9. Det är sällan jag är riktigt snäll mot mig själv - undrar hur jag då är mot andra?!? Inte riktigt snäll enligt ordspråket...

  Har du njutit i soffan ikväll? Barnen och min käresta fick vars en gigantisk kanelbulle. Själv tog jag en ruta mörk choklad.
  Kram J

  SvaraRadera
 10. hm, jag undrar om jag kan hålla med det där ordspråket, för under många års tid har jag nog prioriterat alla andras välbefinnande före mitt eget, och jag tror att jag lyckats rätt väl i den uppgiften. men det är sant, man borde faktiskt bli snällare mot sig själv. från och med nu!
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 11. Ja det där är viktigt! Man försummar ofta sej själv men igår gjorde jag faktiskt likadant som du....men det blev två=) bullar när jag satt och läste min bok uppkrupen i soffan!

  Ha en härlig tisdag!

  kram tina

  SvaraRadera
 12. Så viktiga tankar!! Jättesvårt att ge kraft om man inte tankar sig själv...
  Själv behöver jag lugn och ro för att må bra, så det försöker jag se till att ge mig själv (inte alltid lätt...!)

  KRAM:)

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!