20 oktober 2010

SKJUTDÖRRAR

Äntligen, efter 6 år(!) har vi skaffat oss skjutdörrar till våra garderober i sovrummet!!! Det har jag tänkt ända sen vi flyttade hit, men det har verkat lite krångligt.... Men nu när vi har en snickare här (tänk att vi lyckades hitta en som vi faktiskt tycker är jättebra:-D) så passade vi på.Bild från Skånska byggvaror.


Det var en njutning att slå upp ögonen i morse och titta på dessa vackra dörrar ;-) Åh, vad jag är nöjd!


Däremot har vi lite problem i hallen. Vi tänkte ha samma dörrar där, men för att skjutdörrarna ska passa krävs minst 236 cm i takhöjd. Efter att ha lagt golvvärme och klinkers är vår takhöjd 235,5 cm... Så dörrarna som vi skickat efter åker nu tillbaka:-(

Men i samband med det måste jag passa på att göra lite reklam för Skånska byggvaror, där vi köpt dem. De är otroligt trevliga och hjälpsamma och man får dessutom hjälp med att returnera varorna, de skickar en bil hem till oss och hämtar upp sakerna - utan kostnad!

Idag var jag och tittade efter nya skjutdörrar, men blev totalt avskräckt av priset.
5200 kr skulle en dörr på 150 cm kosta , vilket var den totala längden jag behöver. Men jag vill självklart dela upp det på två dörrar, dvs 2 dörrar på 75 cm istället för 1 dörr på 150 cm. Och då helt plötsligt blev priset 10000kr???
Ja, för dörrarna kostade fortfarande 5000 kr, men nu skulle jag ju ha 2 dörrar. Samma längd men uppdelat på 2 dörrar gav alltså dubbla priset. Fullständigt logiskt tyckte säljaren, men det tyckte inte jag... Så det får bli en annan lösning, får helt enkelt fundera vidare.


Kram

8 kommentarer:

 1. Ja, man förstår ju inte alltid logiken, trots att försäljarna tycker att det är hur klart som helst...
  Härligt att dörrarna passade i sovrummet i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Skjutdörrar är hutlöst dyra! Vi köpte två till en mindre garderob, ca 1 m, i vår källare och när vi betalat dem så fick det bli inredning från IKEA!:) Synd att det är så, då det är himla smart med skjutdörrar.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att du blev nöjd.

  SvaraRadera
 4. Så fina skjutdörrar ni valt!! Vi har också en garderobsvägg i sovrumemt som ännu inte fått dörrar, vi valde till slut att köpa på IKEA efter mycket velande, det är ju så galet dyrt när man ska ha dörrar till en vägg som är 3 meter, men nu väntar jag på att sambon ska sätta upp dem med hjälp av pappa :)

  Hoppas du får en skön onsdagskväll

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 5. Prata med en snickare, det låter dyrare än vad det är. Har en kompis som betalade mindre för specialbestälda dörrar än ikeas... tål att kollas upp!
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 6. Jag förstår att du njuter av att äntligen fått dörrarna på plats! Synd bara att de inte passade i hallen. Vad retligt! Alice har varit utan garderobsdörrar 1 år för vi har inte varit överens om det ska bli vanliga dörrar eller skjutdörrar. Nu lutar det nog mot sjukdörrar också från Skånska. Vanliga dörrar skulle vi behöva tillverka själva då det inte är standardmått. Men då blir de nog klara lagom till hon flyttar hemifrån... Kramis Stina

  SvaraRadera
 7. Snygga dörrar! Vi har i vårt sovrum en sån vit och två med speglar.
  Tja, det är ju förstås dubbelt arbete med att tillverka två dörrar jämfört med en... Trist men sant :/

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 8. Hej Pernilla!

  Det där med skjutdörrarna såg riktigt bra ut! Jag är sååå nyfiken på ert hus. Hoppas att vi kan ses snart skulle vara riktigt trevligt!

  kram

  Karin

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!