03 augusti 2010

BLÅBÄRSPLOCKNING OCH PROJEKT BAKBOK

J2 och jag tog en tur ut i skogen, men vi var alldeles för dåligt klädda för att möta myggen :(

När C kom hem från jobbet fick jag i alla fall med resten av familjen ut i skogen, klädda i långbyxor och myggsäkra joggingjackor med luvor, och vi inledde en tävling (!) som ledde till att vi fick med oss några liter blåbär hem :)

Projekt bakbok (som du kan läsa om här) har det inte hänt så mycket med den senaste tiden. Speciellt inte nu när jag är GI-inspirerad, då snarare undviker jag att baka :(

Men med både hallon och blåbär utanför knuten som bara väntar på att bli plockade kan jag inte låta bli. Att baka muffins på färska bär är en vardagslyx jag inte kan motstå!

Blåbärsmuffins eller hallonmuffins - vilket är din favorit?
Kram

8 kommentarer:

 1. Blåbær!!! Helt klart :o) Blir sulten av å se sånne vakre bilder...

  SvaraRadera
 2. Fy, vilka goda! Hur får du bären att liksom hamna på muffinsen? Mina sjunker alltid till botten och blir som en "gegga", vad är knepet???

  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Jag tror att blåbär är min favorit, men hur blir det om man tar bådeoch....:) Vi har dåligt med blåbär där jag bor, iallafall där jag brukar promenera. Så än sålänge har det bara blivit frysta blåbär i pajer och kakor, inte lika gott! Ha det gött./Anna

  SvaraRadera
 4. Vilken lycka att ha några liter blåbär i frysen!:)
  Jag föredrar blåbärsmuffins!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vi har också tänkt plocka lite blåbär,men just nu har det regnat i flera dar.Jag vet, det finns kläder att sätta på sig om man ska ut i dåligt väder,men vi föredrar att vara inne,finns så mycket annat man kan pyssla med.Jag är nog en blåbärsmänniska,så blåbärsmuffins låter riktigt gott!

  SvaraRadera
 6. Mmm, gud så gott det vore med hallonmuffins just nu..

  kram Mia

  SvaraRadera
 7. Både hallon och blåbär är så himla gott, jag kan inte välja vilket som är godast. Jag kokade sylt och saft av mina hallon, men oj vad mycket som försvann, blev ju knappt någon sylt. Blir nog muffins nästa gång :-)

  SvaraRadera
 8. Hej Nilla!
  Vad gott med muffins! Jag väljer nog blåbär:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!