10 januari 2010

IKEA-FYND

Som sagt blev det ju en tur till Ikea igår. Höll på att sluta med katastrof, eftersom det viktigaste jag skulle ha - hyllplan till våra 37 cm djupa garderober - hade UTGÅTT!!! Ska tydligen komma in nån ny variant, men inte förrän mars-april...


Och just när jag tänkte gå sur och tomhänt från Ikea (va, tomhänt från Ikea!? :o )hittade jag en lampa som kommer passa jättebra i J2:s rum.
Jag var nämligen också ute efter inspiration till J2:s rum, som ska göras om. Det ska målas vitt, det ska läggas ett mörkt golv (så småning om ska det bli samma golv i hela huset, just nu ser det mer ut som ett lapptäcke...) och accentfärgerna blir rött och rosa. Färger som var den värsta kombination man kunde tänka sig när jag var yngre, men som jag nu tycker är jättefint!

Lampan kanske ser ut som om den är prickig, men det är små hål där ljuset lyser igenom och ger ett lagom starkt sken för att passa som mysbelysning.




Nedsatt från 199:- till 99:- Också den, (röda varianten), skulle utgå och eftersom jag faktiskt tittat på den förut med tanke på J2:s rum, var det ju tur att jag hann köpa den!

Jag gick också förbi jullådan där allt kostade 5:- och plockade åt mig 3 julstrumpor (!) Men vet ju aldrig, om knappt ett år kanske jag är jätteglad åt att jag köpte dem ;)

Förutom värmeljus (som jag faktiskt INTE behövde fylla på just nu) brukar jag ha en förmåga att få med mig en orkidé hem varje gång jag är på Ikea! Så också denna gång... Vit och lila/vinröd, så att den matchar sovrummet, som jag för övrigt tänkte visa er lite bilder på snart.

Nu måste jag gå och titta till två busungar i badet. Hörde just att J1 erbjöd sig att göra bubbelpool åt J2 med sugröret han hade med sig. Ska gå och se om han blivit blå i ansiktet än...

Kram Pernilla

9 kommentarer:

  1. Jättefin lampa. Vilken tur att du hann köpa den medan den ännu finns kvar. Det ska bli spännande att se när dina projekt med barnrum och golv framskrider.
    Ha en bra vecka! Kram Kicki

    SvaraRadera
  2. Har också stått där på IKEA och gapat stort efter fler hyllplan... Vadå man kan väl inte ta bort en sån sak från sortimentet helt...? Tur att de ska få in nåt liknande senare för jag måste ha fler...
    Fin lampa!
    Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera
  3. Låter som en trevlig tripp till IKEA trots allt =) Nilla

    SvaraRadera
  4. Jaha så försvann min kommentar och då får man börja om.
    Det jag ville säga är att jag sett den där lampan och den var helt supermysig med ett härligt ljussken.
    Orkideér är väl bara så underbara, de blommar länge och om och om igen om man sköter dem, kan det bli bättre?
    Ha det bra
    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Vilken fin lampa det blev! Härligt när man får det till ett bättre pis :)
    Jag var på IKEA idag och hade en sak på listan som jag behövde. Idag fanns inte det men jag lyskcades handla för 800kr iallafall.

    Kul med sugröret!

    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  6. Vilken fin myslampa den har jag faktiskt inte sett där och då är jag där ofta. Har minskat på besöken men barnen tycker att det är kul i lekstugan och att luncha med glas till efterrätt.
    De har dock haft så långa köer sista gångerna att jag blivit sur och lämnat allt vid kassan.
    Vilken söt liten stol du fick i julklapp jag älskar mini saker. Förstår att du tyckte om den.
    Roligt med sugrörs bubbel.

    Du får ha en trevlig vecka.

    SvaraRadera
  7. Har stått och tittat på liknande lampor idag, fast i silver!:)
    Kram

    SvaraRadera
  8. Nej, man kan inte gå tomhänt från Ikea, det går bara inte...

    Lampan har jag tittat på i rosa till Sveas rum men den har varit slut i lagret varje gång , o det är väl typiskt Ikea.

    Kram C

    SvaraRadera
  9. vad jag avundas er alla som har nära till ikea! nå, om något år ska vi väl få en affär hit till våra trakter också, men med mitt obefintliga tålamod blir det ändå en lång väntan...
    det ar en fin lampa du hittade! visst är det intressant att färgkombinationer som man förr tyckte var helt otänkbara funkar hur bra som helst idag :D
    kram
    ingela

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!