10 december 2009

3 SMÅ SOCKERBAGARE

Till första advent bakade J2 och jag pepparkakor. De andra var inte hemma då, så de kunde inte vara med. Men nu var det deras tur. Vi hade sparat ungefär hälften av degen, men på nåt underligt sätt verkade den ha krymt...? Det blev nästan slagsmål om degen! Baka är ju det roligaste J2 vet. Skulle hon låta storebröderna ha degen för sig själva!? Skulle inte tro det! Undrar hur vi tänkte där...Koncentrationen var på topp! Jag tror inte ens de märkte hur jag arrangerade och dirigerade för att få bra kort... ;)Och tomteluvorna var på! Inköpta på Rusta för 10 kr/st. A vill nu använda sin till skolan istället för sin vanliga mössa. J2 ville ta med sin till dagis och visa för alla kompisar. J1 ville helst inte ta av sin alls utan ville sova i den. Tänk att ibland behövs det inte så mycket för att göra barnen glada! Ibland är det saker som man inte tänkt sig, som blir de mest populära. Och det har inte alls med att göra hur mycket de har kostat. Det tycker jag är härligt! :)

Eftersom degen inte var så stor kan ni ju gissa vad som hände med de pepparkakor vi fick ihop. Såg ut som det var en så där 5-6 stycken kvar när jag kom upp i morse... Dags att göra en ny pepparkaksdeg, alltså!


Kram Pernilla

18 kommentarer:

 1. Succe för pepparkaksbakningen alltså! Själv lyckas jag aldrig med mina, jag lär mig aldrig utan kavlar ut dem för tunna och så blir de brända...

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!

  Så fint du gör med dina bilder - å jag skulle också vilja få till det så där :)

  Härligt bak ni haft!

  Ang halsbandet - Torbjörn kan även skrivas som Tobbe som han alltid kallas om det underlättar :)

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Härligt när det enkla blir så uppskattat och roligt!! Detta är verkligen vad julen handlar om tycker jag! Inte prylarna eller pengarna (även om de också behövs...) Många barn är tyvärr inte i närheten av detta mys... hemskt!

  Fina collagebilder med mycket värme!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Mysigt, ska baka lussekatter med mina barn i helgen !!

  SvaraRadera
 5. Du kanske har nallat av degen ;)
  Vilka härliga bilder och ni ser ut som att ni har det roligt.

  SvaraRadera
 6. Sån tur att du har så många hjälpredor som gillar att baka!

  SvaraRadera
 7. så söta de är i sina tomteluvor, dina pepparkaksbagare. och vilken koncentration sedan!
  jag tror jag ska baka pepparkakor på lördag, men det hör verkligen inte till mina favoritsysslor. kan du vara snäll och skicka dina hjälpredor till mig över helgen ;)
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 8. Ha ha det där känner man igen alltihop. Man kan verkligen se på dina fina bilder hur härligt de tycker att det är med pepparkaksbakning. Fina små tomtar du har men det är väl som man säger att sådan mor sådana barn. Kram på dig Lena

  SvaraRadera
 9. Å så mysigt. Nästan så jag längtar till att barnen ska bli lite större.

  Kram
  Emma

  SvaraRadera
 10. så fina de är i sina luvor...
  jättemysiga bilder.

  igår köpte jag "diamanter" i glas på panduro till pojkarna. gissa om det blev uppskattat... ;)

  kram!

  SvaraRadera
 11. Åh vilka härliga pepparkaksbak bilder av små söta nissar. jag känner igen det där med att pepparkaksdegen krymper, den är ju så god hihi.

  Ha det så gott!

  Stor kram
  Katarina

  SvaraRadera
 12. pepparkaksbak-bilder ska det ju vara, jobbigt ord :-)

  SvaraRadera
 13. Vad mysigt ni verkar ha det. Och med hemmagjord det dessutom. Jag får ingen ordning på pepparkaksdegen så jag får vackert köpa den.
  Roligt att det enkla uppskattas så mycket.
  Stora kramen
  Therése

  SvaraRadera
 14. Charmen med pepparkaksbak är just att degen verkligen bara försvinner och att det knappt räcker till pepparkakorna. Här ska vi göra pepparkakshus i helgen. Nilla

  SvaraRadera
 15. Vilket härligt pepparkaksbak!
  Kan man få för mycket pepparkakor? Jag tror inte det! Hur mycket det än bakas tar de snabbt slut i alla fall. Men så blir vi ju väldigt snälla också ;o)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 16. Hej!

  Du tar så hemskt fina bilder önskar att jag fick till det lika bra som du, det är ju det en blogg handlar om att man ska ha mycket fina bilder!!

  Ha en bra helg!
  Åsa

  SvaraRadera
 17. Jättemysiga bilder! Härliga ungar.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 18. Oj så mysigt med pepparkaksbak!

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!