11 december 2009

JULFÖRVÄNTAN

Barnen räknar varje dag. Det är inte långt kvar nu! Eller...?


"Mamma, det är mindre än 2 veckor kvar. Tiden går så snabbt!" (A, nästan alltid glad och positiv)


"Mamma, det är 1000 dagar kvar. I alla fall 13 dagar. Det kommer aaaaldrig bli jul!" (Tålamod har aldrig varit J1:s starka sida...)Bild: Cervera


En av dem har viktigare problem än så att fundera över.

"Mamma, det fanns ingen chokladbit i dag när jag öppnade min lucka ?!? Jag tror HelloKitty har tagit den när jag sov... "(J2, väldigt snabb på att skylla ifrån sig!)Bild: Cervera


Åh, vad härligt det är med barnens förväntan innan jul! Jag vill så gärna att de ska uppleva hela december som en rolig och mysig förberedelsetid med mycket julkänsla. Jag försöker verkligen tänka på att det inte ska känna av "vuxenstressen" inför jul med städning, inköp och krav på att allt måste vara på ett speciellt sätt. Det är viktigt att jag själv tänker efter vad som är det viktiga med julen om jag ska kunna förmedla det till dem.


Bild: Cervera

I helgen ska vi baka och göra lite julgodis. Jag skulle också gärna vilja göra en krans till, använda mina stämplar och göra lite annat pyssel. Men det gäller att inte planera in för mycket - vi måste ju hinna mysa också!


Jag önskar er alla en riktigt skön helg!

Kram Pernilla

15 kommentarer:

 1. Ja det är egentligen nu man förstår allt arbete våra föräldrar la ner som barn. PUH!

  Ha en fin helg vännen!
  Emma

  SvaraRadera
 2. Hej Pernilla!
  Ett impornerande arbete att ha så förväntansfulla barn och ändå hinna med att baka pepparkakor. Det har inte ens jag hunnit, haha! Men jag ska! Snart.

  Kram Sofia - Rumsligt

  SvaraRadera
 3. Tittar in och önskar dig en riktigt skön helg ♥.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Mysigt med bakning! Jag håller med dig om det du skrev i ett tidigare inlägg, att du fotar mycket mer nu och att det är jätteroligt att blogga. Jag tänker också nästan allt i bilder. En annan sak som jag har märkt är att när jag ser mitt hem på bloggen så ser jag det med andra ögon. Jag såg till exempel direkt att en sak var sjukt ful i vårt kontor. Det hade jag inte riktigt tänkt på tidigare.

  Hoppas du hinner mysa mycket i helgen!

  Kram Ulrica

  SvaraRadera
 5. Hehe, mysiga tankar hos barnen!

  kram

  SvaraRadera
 6. Vi har tydligen samma planer för helgen, önskar jag också kunde dra ner på planerandet men det verkar inte gå så bra ...
  Ha en skön helg! Åse

  SvaraRadera
 7. Hoppas ni får en riktigt mysig helg tillsammans!!
  kram

  SvaraRadera
 8. Jag tror du lyckas förmedla den där mysiga känslan av julstämning, helt klart. Har du lyckats sälja några smycken till jul då?
  Kramar Lena

  SvaraRadera
 9. Ja kids är bra härliga ibland och man förstår deras väntan och förväntan, *ler*.

  Kram sofia

  SvaraRadera
 10. Hej Nilla!
  Visst är det härligt att se glädjen o förväntan i barnens ögon, man minns ju själv hur det var när man var liten o julen stod för dörren:)

  Ha en riktigt mysig kväll!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 11. Ibland känner jag barnet i mig, när jag tycker att tiden inte går nog snabbt till jul (fast i mitt fall är det mer längtan till ledighet än till tomten). För mig är mitt pysslande mitt sätt att mysa. Det gäller som sagt att inte lägga in för mycket måsten utan fokusera på det man VILL göra :-)

  SvaraRadera
 12. Tack för kommentaren hos mig!:) Har nu läst igenom hela din blogg och hit kommer jag gärna igen. Kändes som om vi hade en del gemensamt!:)
  Kram

  SvaraRadera
 13. Hej vännen!

  Så kloka ord du bjuder på - håller med dej om att den här förväntan hos barnen är så viktig och härlig.

  Hoppas ni har en mysig Lucia!

  Kramar Camilla

  SvaraRadera
 14. Hej hej!

  Jo jag känner Lisbeth. Det är dock inte min syster, utan hon är gift med en kompis till min sambo :)
  Jag såg din mailadress här på sidan, så jag gav den till henne. Så förhoppningsvis får du ett mail av henne snart med hennes uppgifter!

  God jul på dig!

  SvaraRadera
 15. Håller med dig om att julen är för barnen men mina barn verkar inte har någon nedräkning eller önskelista vet inte vad som har hänt. Vi har pysslat och bakat och julgranen är klädd.
  Jag har också lite svårt att förstå att det är jul snart det har varit så varmt och snön har inte heller kommit. Men idag snöar de och barnen var så lyckliga kanske kommer deras önskelista nu.

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!