17 juli 2014

EN JORDGUBBSFAVORIT


Av alla jordgubbar vi plockade har vi bl.a gjort saft, sylt, kräm 
och så den här jordgubbssalladen som verkligen är en favorit.





Färgglatt och fint blev det också tillsammans med en saffransrisotto :)





Recept:

(Till 4 personer)

250 g jordgubbar
150 g babyspenat
1/2 rödlök
1 dl svarta kalamataoliver
100 g grekisk fetaost
flingsalt, nymalen svartpeppar
3 msk olivolja
1 msk hallonvinäger (eller balsamvinäger)

Rekommenderas!


5 kommentarer:

  1. Ååå så gott det ser ut!!! Man kan aldrig få för många jordgubbar :-)

    Kul att ni ska ta er en tripp till Göteborg. Ta er gärna ut i skärgården ut på öarna, där är det så himla mysigt tycker jag. Vi dras oftast till ställen med trädgårdar såsom trädgårdsföreningen, Gunnebo slott m.m.

    Jag hör av mig om jag kommer på något bra tips. Det är lite still i huvudet just nu.

    Kram!!!

    SvaraRadera
  2. Ser både snyggt och gott ut! Gillar färgglad mat :)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Vad gott det låter och ser ut!
    Vore väldigt kul om vi kunde få till en fika även i år när ni kommer hit. Hör av dig om du får lite tid över!:)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Gud vad gott det såg ut! Fräscht. ska jag absolut testa till grillat. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Hej Pernilla !

    Jordgubbssaft.. det lät helt sagolikt..har nog inte druckit det sen jag var liten ( hemmagjord alltså ). Jag skulle gärna plocka lite mer gubbar..men nu får det nog bli hallon istället
    Önskar dej en riktigt skön semester, för du har börjat din nu oxå va ?

    Stor kram till dej !

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!