28 september 2012

VARDAGSBILDER SKAPAR MINNEN


Jag älskar ju att fotografera och tycker om snygga bilder på både människor, mat , bakverk och inredning.
Men när man sen tar fram sina bilder efter några år, så är det oftast inte de där snygga, stylade bilderna som är roliga att titta på. Det där fina brödet som blev fotat ur alla möjliga och omöjliga vinklar är liksom inte särskilt intressant längre.

Det som däremot är kul att se är alla vardagsbilder, som påminner om hur vi hade det och vad vi gjorde i vår dagliga vardag. Bilder på minnen som verkligen betyder någonting, även om det inte var nåt speciellt som hände . För det är ju minnen av vårt liv, som det var just då. 

Så jag har bestämt mig för att fota mer vardagsbilder, där det inte är så viktigt om det är stökigt i bakgrunden. Eller om middagen består av bleka makaroner serverade ur kastrullen på bordet istället för en fint upplagd middagsrätt. Inte plocka undan utan låta ligga kvar. Faktiskt något jag har riktigt svårt för! Gillar inte störande element... 
Men nu ska jag anstränga mig att inte genast rensa bort de "felaktiga" bilderna, för faktum är att det är just de där störande elementen som brukar vara mest roliga att titta på och minnas;)
 "Titta där står den där gamla fula brödrosten som alltid brände vårt bröd,  vilket J1 struntade i och istället bredde ett extra tjockt lager sylt på istället, så ingen annan fick nåt!"

Minnen ♥


Bilderna är minnen från vår förra shoppingtur, då J2 önskade sig en "onepiece". 
Det blev ingen då, men det blev en ny shoppingtur idag och inköp av detta plagg som jag tycker är så fult, men som hon är så söt i!!! Hela kvällen har hon tillbringat i den och hon är sååå lycklig:)Önskar er en trevlig, mysig och skön helg!Kram

7 kommentarer:

 1. Ja, du har så rätt så, mer vardagsbilder skulle man ta. För det är så roligt att ha sen.
  Så kul att hon blev så glad för sin one piece.
  Ha en trevlig helg!
  Kram från andra sidan plurret.

  SvaraRadera
 2. Klart man borde ta mer vardagsbilder. Det är ju faktiskt mer vardag än fest i våra liv!:)
  Igår hjälpte jag min granne att få se bilder från hennes Turkiet-resa som hon fått på usb. Vi pratade då om att det är tråkigt att man är så dålig på att ta ut papperskopior på sina kort. Hon hade börjat göra ett album med sitt första barnbarn som nu är 11,5 år. Sitt andra barnbarn har hon inte ett enda kort på och han är 7,5 år!!! Hon har två yngre barnbarn också och där är pappan jätte fotointresserad och lever till viss del på sin fotografering. Av de barnbarnen har hon kassevis av foton. Jag är dålig på att ta ut papperskopior på kort jag tar, men på våra resor har jag gjort det. Funderar nu på att börja göra fotoböcker istället. Var har du gjort dina?
  Ha en skön lördag! Jag är för närvarande ensam hemma och jag bara njuter av tystnaden!:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Mitt fulaste plagg här hemma är min onepiece. Men plagget är också min allra skönaste (att mysa i hemmavid) :-)

  Ha en fin lördag

  SvaraRadera
 4. Åhhh vilka fina barn ni har : ) äpplet faller inte långt ifrån trädet. Ha en fin lördag! kram Sofia

  SvaraRadera
 5. ja detta plagg som ingen gillar men som så många har, barnen har men jag skulla aldrig få för mig att skaffa till mig själv, nä hua :)
  Önskar dig en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Ja visst har du rätt i det där med vardagsbilder.
  Håller även med dig gällande onepiece men så klart är barnen söta i vad som helst! Ha en fin helg! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 7. Vilket fint inlägg!! Håller med dig, det är oftast de "mindre lyckade" och ostylade korten som betyder mest för en efteråt. De som känns äkta och liksom fångar ögonblicket i vardagen, utan att man fixat till något. Sedan är det ju alltid härligt att se välkomponerade, vackert stylade foton också ;) Dina bilder är vackra, både stylade och ostylade! Kram Madeleine

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!