26 september 2012

MER ÄPPELKAKA

Jag är ju inte speciellt förtjust i hösten,
men en sak som är bra är att det känns väldigt rätt att baka äppelkaka!
Det hör till hösten på nåt vis:)





Så nu provar vi olika varianter av äppelkaka och äppelpaj och försöker komma fram till vilken variant som är vår favorit. Äppelkaka, äppelpaj eller kanske muffins? Många provsmakningar blir det:)






Den här sortens äppelkaka finns det många recept på, men efter att ha provat några olika kom vi fram till
att receptet jag fick av min kompis var godare än det jag alltid brukar använda mig av!




Vill ni prova kommer receptet här:

Sockerkaka:
100 g smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 st ägg
4 dl vetemjöl
1.5 dl mjölk

Fyllning:
2-3 st äpplen
2 msk strösocker
0.5 msk kanel



  • Låt smöret bli rumsvarmt. Smöra och bröa en rund ugnsform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  • Rör smör och socker, använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.
  • Tillsätt bakpulver och ägg och rör till en jämn smet.
  • Tillsätt vetemjöl och mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Rör inte längre än att det är blandat.
  • Häll smeten i den smorda och bröade formen. Bred försiktigt ut smeten så den är någorlunda jämnt fördelad.
  • Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel i en djup tallrik och lägg i äppelbitarna och rör runt tills äppelbitarna sugit upp så mycket som möjligt.
  • Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över - strö över kakan.
  • Grädda i 175°C i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.







Kram


10 kommentarer:

  1. Gott det låter!
    Vi har bara ett äppleträd och i år blir det inte många äpplen. Någon paj ska vi nog få ihop till i alla fall.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vi provar oss också fram här hemma. Jag har haft en favorit kaka med mandelmassa men nu har jag gjort den så många gånger så det känns kul med lite nytt.

    Hoppas att allt är bra med dig!
    Kram, Jenny

    SvaraRadera
  3. Jag har tänkt jag ska försöka ta till vara våra äpplen i år och klyfta och frysa in. Jag ska bara....

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  4. AH, LÅTER GOTT. inte en enda har vi hunnit med här hemma men i helgen kanske.

    SvaraRadera
  5. Låter som bra tidsfördriv så här på hösten :) och gott också! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  6. så gott det ser ut och tack för receptet.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  7. Äppelkaka är ju såå gott och jag sparar ditt recept!!

    Fina bilder som vanligt :)

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  8. åh så gott det låter ...sparar det recceptet...måste bara fråga också om du gick på Ribbaskolan ....?! ..läste franska med en tjej med samma namn som dig och vad jag kan se på bilden tycker jag att det ser ut som "den " Pernilla ...*ler

    Fin blogg du har .

    Pernilla På Piazzan

    SvaraRadera
  9. Ah! älskar äppelkaka! Ska spara ditt recept....och korgen med äpplena i ser hur läcker ut som helst!

    Kram

    SvaraRadera
  10. Beautiful blog, I will stay for longer
    greetings,
    Marta

    SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!