27 augusti 2012

TITTA IN OCH PROVA!

Ni som brukar läsa min blogg vet ju att jag älskar att redigera bilder. Skulle kunna ägna dagar (och nätter) åt att sitta vid datorn och förändra bilder med actions, texturer och annan redigering om bara tiden fanns. 

Idag har jag varit hemma med en förkyld J2 som inte orkat så mycket mer än att ligga framför TV:n. Vilket alltså gav mig tid att sitta vid datorn och prova några nya actions. 
OCH så har jag äntligen fått tid att leta upp en funktion som jag länge velat ha till mina redigerade bilder här på bloggen. Jag tycker alltid det är kul med före- och efterbilder när man har gjort en förändring. Och allra coolast är det ju när man bara kan peka med musen över en bild så förändras den, dvs "mouse over". Nu vet jag hur man gör! 

Prova och tala gärna om om det fungerar eller inte! (Det har sett bra ut när jag provat, men det kan ev. bli problem beroende på vilken webbläsare man använder).
Mouse over: rör musen över bilden för att se hur den såg ut innan den redigerades.J2 är som sagt riktigt förkyld och själv fryser jag och har ont i halsen... Inte bra! Vi som snart ska ut och resa, jag har INTE tid att bli sjuk nu! 
För säkerhets skull låter jag bli att ge mig ut och springa och sitter istället kvar vid datorn med en  latte och lite choklad och fortsätter redigera bilder. Stackars mig.... ;)
Kram


15 kommentarer:

 1. Vad häftigt, coolt! Ja stackars dig :) Men krya på er så ni blir friska till resan...

  SvaraRadera
 2. Fräckt:) Och fint...Jag känner mig också brrrr och barnen är vissna. Hoppas att ni kryar snabbt eftersom ni ska resa.

  Kramkram Anne

  SvaraRadera
 3. Men du så häftigt!
  Jag hoppas att ni kryar på er ordentligt nu. Kram Jennifer

  SvaraRadera
 4. Det funkade! Urläckert.

  Den redigerade bilden, med mer "beige o gult" - hur fixar man det? Jag skulle bli SÅ glad om du rekommenderar ett redigeringsprogram för en hobbyfotograf som mig - jag har en mac och vill kunna göra tex en sån fin bild med andra toner, lite texter och kanske ta bort något som "är i vägen". Just nu funderar jag på Aperture, Lightroom eller PS Element.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad häftigt! JAg skulle behöva (och vill) gärna gå en kurs så jag lär mig alla dessa grejer. Har PS Element men det är svårt att prova sig fram. Har hittat några enkla tutorials som jag printat ut och har bredvid mig och använder ibland. Men det är alltid något som är pyttelite olika mellan beskrivningen och hur mitt program funkar. Plus att det tar ju så mycket av ens tid ;)
  Otroligt fin bild, jag gillar både före och efter.
  Kram Anette :-)

  SvaraRadera
 6. Läckert! Njuter dina fina bilder!

  SvaraRadera
 7. Ha ha ha, du låter precis som jag... När barnen är sjuka och degar framför er film sitter jag med datorn i knät eller mitt senaste virkprojekt. Då får de sällskap samtidigt som man själv kan ägna sig åt lite eget pyssel.

  Kul effekt med bilden,
  kram!

  SvaraRadera
 8. Jättecoolt! Vad duktig du är! Bilden blev verkligen jättefin. Visst är det kul att redigera bilder och jag saknar Photoshop som jag hade förut. Nu använder jag Photoscape som är enklare men helt ok. När jag skaffar systemkamera nån gång i framtiden, då ska jag satsa på ett bättre redigeringsprogram! :) Krya på er nu alla i familjen! Kram kram!

  SvaraRadera
 9. Krya på dig vännen och jättefin bild! Kram från Maria

  SvaraRadera
 10. Hoppas ni kryar på er snart!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Det funka!
  Jag känner mig också risig men vill liksom inte kännas vid det just nu. : )

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 12. Ett smart val tror jag - att hänga kvar vid datorn med lite varma drycker, hoppas du kryar på dig till det är resdags. Kul att det går så bra för dig med fotograferingarna också du är så himla duktig!
  Nu är iaf jag tillbaka i bloggsfären igen så när/om du har lust är du förstås välkommen att kika in hos mig igen.

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 13. Men shit vad coolt att bilden ändras! :) Du är verkligen duktig!!

  Hoppas att ni har kryat på er!

  Kram

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!