18 mars 2012

KÖKSBORD

Om det är att det är vår, eller...ja, jag vet inte vad det är, men jag har så stor lust att göra om här hemma. Jag har tusen idéer i huvudet om vad som ska förändras! Vad som ska bort och vad som behövs nytt....Ork, tid och pengar har en viss bromsande effekt (och det kanske är tur!), men nånting jag bara måste ta tag i är vårt köksbord. Jag är såååå TRÖTT på oljad ek! Dessutom tycker jag vårt kök känns mörkt och vill absolut fösöka få det ljusare. Så ett vitt - så klart;) - bord vill jag ha!
Fråga är hur jag ska göra. Måla? Men kommer det hålla? Vill ju inte att färgen ska lossna när man försöker skrapa loss intorkade flingor och gamla makaroner.... Så jag funderar på om man redan från början ska måla det i en "sliten" stil, så spelar det ju ingen roll!

Frågan är - hur gör man??? Hur målar man så det ser så där gammalt och slitet och fint ut? Ni är så många som fixar och grejar och kan sånt där. Hjälp! Ge mig tips och råd!
Eller ska vi helt enkelt bygga ett nytt bord? Inte lika dyrt som att köpa nytt och dessutom roligt att ha något eget, då det redan finns en hel del ikea-saker i detta hem...

Vad tycker ni? Era åsiket mottages tacksamt!!
Kram


12 kommentarer:

 1. Skönt att höra att inte bara jag är inrednings frustrerad ;) Vill göra så himla mycket men måste behärska mig . Har ett stort furu köksbord som min makes släkting gjort och det tänker jag lämna i väg och få lackat på nån proffsig lackering. Gå in på Fyris färghus vid fyrislund dom brukar ge himla bra tips och råd . Ha en skön dag ! Nilla

  SvaraRadera
 2. Eftersom jag är en fegis så skulle jag (om jag vore du) sälja erat fina bord och köpa ett nytt vitt. det kan bli dyrt att misslyckas, så tänker jag :-)

  Bordet ser väldigt trevligt ut.

  Ha en fin söndag Pernilla

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Gillar er tegelvägg. Riktigt snyggt!

  Ha en fin söndag1
  kram CC

  SvaraRadera
 4. Jag är helt tagen av tegelväggen och öppna spisen, det är allt som behövs ju ;)

  Beroende på storlek på köket och övriga rum...flera jag känner (inklusive oss :-) så har vi skippat köksbordet. En köksö/ bordskub istället. Det passar såklart inte alla. Titta på Hemnet - de har en inspirationstab och massor av kök. Måla är säkert ett bra alternativ. Testa ;)

  Kram från Lotta som är kär i ert fina hus!!

  SvaraRadera
 5. Vi har också ett ekbord som jag vill slipa till och måla men tid, ork och pengar sätter liksom sig emot. : )
  Prova måla först och går det helt åt skogen, då kan ni bygga ett nytt.

  Ha en toppen söndag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 6. Jaa, åh vad jag är sugen på att göra om här hemma :), men vi gick ju köpte en stuga i höstas så pengran finns liksom inte till några större saker, men jag får väl försöka göra sådant som inte är så dyrt :). Jag har tyvärr inga bra tips om målning, vet inte om det går att lacka kanske för då brukar det väl hålla bra? Bygga ett eget lät ju jätteroligt! Hoppas ni får till det på något bra sätt! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 7. Kan du inte lasera det och sedan lacka det istället! Det blir nog mer hållbart än ett målat! Antar att du inte vill ha en glansig yta? Lackfärg är ju generellt mer hållbar om den är högglansig!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag går emot, behåll bordet!!!! Jaaaaaaaaaa, jag vet, jag är partisk, har ju ett ekbord själv, men jag tycker verkligen det är superfint mot tegelväggen:))) Sååå jäkla snygga bilder i ditt inlägg!! Näääääääää, behåll bordet och inför annat vid sidan om istället som uppväger den känslan du inte vill ha, tex. lite detaljer i "industi"-design - snygga kontraster!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 9. Hej Nilla!
  Hoppas allt är bra med dig!

  Har oxå ett matbord i oljad ek jag tröttnat på;) Min syster ska köpa det av mig så snart jag hittat ett annat men det är inte det lättaste..vill ha något gammalt, helst i vitt..hade gärna skaffa ett slagbord men det vill inte sambon ha..suck!

  Jag tycker ni ska bygga ett eget bord, blir personligt! :)

  Ha en bra start på veckan!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 10. Jag tröttnade på vårt ekbord för en tid sedan och målade vitt men färgen har verkligen inte hållt bra. Det blir fläckar av tepåsar och här och där har färgen flagnat av. Jag gör en ny påstrykning av färg innan vi får gäster men det är ju knappast hållbart i längden ;-)
  Vi fick säkert fel färg med oss hem, det måste ju finnas mer hållbar färg! Nu har i alla fall jag tröttnat och äntligen har jag kommit på hur jag vill ha vårt nya bord. Det får bli ett egenproducerat!

  Tack snälla du för kommentar på min bröllopsblogg, det värmer ska du veta!!!

  KRAM!!!

  SvaraRadera
 11. Har du en händig karl eller om du själv är händig,så tycker jag att ni ska slå till på att göre ert eget bord.Det kan ju vara riskabelt att måla,synd på ett fint ekbord somkanske någon annan kan köpa för en bra peng.Lycka till med valet,kram!

  SvaraRadera
 12. Svårt det där. Har också ett ekbord som jag funderat på att göra något med. Men jag vill inte måla. Istället funderar jag på att betsa det, vill egentligen inte bli av med träkänslan utan bara få det lite ljusare/gråare i tonen. Men hur resultatet skulle bli är en hel annan femma... :-)

  Hoppas du har haft en fin start på veckan!

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!