21 september 2011

VARFÖR BLOGGA?

För ett tag sen fick jag en award av Helena med bloggen Ord och känsla.
En härlig blogg med mycket pyssel och inspiration, titta gärn in för lite mysig läsning:)Med awarden följde 5 frågor man skulle svara på, varav en handlade om varför man började blogga. Jag satt och funderade på det där och det blev ett långt svar...

Det roliga var att jag förstod mig inte alls på bloggar. Vad var det för roligt med att följa en annan människas liv, varför skulle det intressera mig? Den enda blogg jag läste var Pernilla Wahlgrens. Hon var ju känd, så där hade jag förståelse för att andra (inkl. jag själv) var intresserade. Jag tänkte också att det måste vara bra för hennes egen del, att få allt dokumenterat och kunna gå tillbaka och se vad man gjorde just den dagen. En bra dagboksform, helt enkelt.


Till slut gick det upp ett litet ljus;) Jag kunde ju göra samma sak! Så enbart för min egen skull bestämde jag mig för att skriva och fota varje dag under en hel sommar. Jag läste inte andras bloggar och hade ingen tanke på att någon skulle läsa min, jag ville bara dokumentera det som hände.

Första inlägget på första bloggen:

Efter vår fikastund kom J1 och sa till J2 att hon ville leka StarWars.
Tänk, är det inte fantastiskt att ha en lillasyster som vill leka StarWars!
J1 staratde genast en kurs i fäktning och hoppning och sådan man måste kunna och J2 var en mycket duktig elev.Plötsligt en dag hade jag fått en kommentar på min blogg. Va!? HUR hade det gått till? Vem var hon och VARFÖR läste hon min blogg!?!?!? Jag hade ju redan tidigare konstaterat att mitt liv måste vara totalt ointressant för alla andra, jag var ju ingen kändis som upplevde massa spännande saker. Men denna människa fortsatte att läsa och kommentera min blogg och plötsligt hade jag fått en bloggvän!

Och det var först DÅ jag fattade det roliga med bloggar! Jag började läsa en hel massa bloggar, framför allt inredningsbloggar, eftersom det var ett stort intresse. Det var ju jätteroligt att få bloggvänner som kunde ge tips och inspiration och var intresserad av samma sak som jag själv:) Och till slut ville jag även själv ha en inredningblogg och startade just denna blogg.
Allra första bilden på denna blogg:


Nej, jag vet, man skulle aldrig kunna gissa att detta är en inredningsblogg ;) För bloggandet ledde till att jag fotade mer och mer och det blev plötsligt mitt största intresse. Bloggen blev ett ställe där jag kunde få använda och visa allt jag fotade, istället för att bara samla filerna på datorn. Och ju mer jag fotograferade, desto roligare blev det:) Jag fotade allt och alla, inte bara inredning. Det har tom lett till att jag startat ett eget företag och som deltidsarbete frilansar som fotograf och fotar bl.a barn , familjer och bröllop. Det är det absolut roligaste jag gjort! Jag hoppas att jag kommer kunna fortsätt och förhoppningsvis utöka tiden jag sysslar med detta. För att kunna jobba med det man tycker är roligt - det är vardagslyx!:)En stor bonus med att blogga är alla trevliga bloggvänner man får. Trots att man aldrig träffats och att man bara känner till valda delar av varandras liv, blir det ändå som nära vänner som man tänker på och undrar vad de gör. Så nu förstår jag även varför det kan vara intressant att följa en annan vanlig, "ointressant", människas liv - det är ju en vän!Yterligare en bonus är förstås alla snälla kommentarer jag får och som jag uppskattar otroligt mycket! Min man undrade en gång om man egentligen inte bloggar för att få bekräftelse och att det är lite som en klubb för "inbördes beundran". Och det kanske det faktiskt är. Men jag tycker inte det är något fel på det! Ofta är man dålig på att berömma och säga snälla ord till människor i sin närhet. Om jag då kan få en dos snällhet och vänlighet genom min blogg, är det väl bara att tacka och ta emot:) Det gör mig ju glad och får mig att må bra!
Om du nu orkade läsa hela det här inlägget har jag en fråga till dig:

Varför började du blogga och vad är det bästa med att blogga?Kram11 kommentarer:

 1. Hejsan, väldigt bra skrivet och verkligen mitt i prick. Jag har just startat min blogg av precis samma anledning och vi får väl se vad det leder till, kanske både nya vänner och en ny karriär? Tänk vad mycket en blogg kan ge och så är det ju kul också och tänk så glad man kan bli av en snäll kommentar! kram

  SvaraRadera
 2. Det är ALDRIG fel att ge någon beröm och uppmuntran och jag har då aldrig nånsin tidigare upplevt så mycket av det i "verkliga livet" som i bloggvärlden!

  Lyckliga dig som kommit så långt som till att starta företag! Bra jobbat!
  När jag kikar bakåt på dom första inläggen så tycker jag verkligen mina foton då var kassa... men det är ju kul att se att man utvecklats ;)

  Jag började nog blogga för att få utlopp för mina inredningsfunderingar - man kan ju inte hålla på och truga det på sina vänner som egentligen inte är intresserade :P

  Ha det så bra!
  kram, Ann-Christine

  SvaraRadera
 3. Bloggandet öppnar en helt ny värld, underbart roligt!

  Ha det fint Pernilla

  SvaraRadera
 4. Vad kul det var att läsa om din början och utveckling kring bloggandet!

  Jag känner så väl igen mig i din berättelse och tankar,
  Jag har nu nått så långt att jag börjat intressera mig väldigt mycket för fotografering och skapa vackra bilder på bloggen. Så nu måste jag skaffa mig en bättre kamera har jag insett:).
  Därför är det kul att läsa att du gått igenom denna resa du också.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin blogg du har. Jag har nyligen börjat blogga och tycker det är super.

  SvaraRadera
 6. Ja varför blogga? Det undrar jag också ibland :) men när man hämtar inspiration av andra så vill jag i alla fall också dela med mig, det är ju sååå skoj! Kul inlägg! Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 7. Jag blir lite rörd över det du skriver i början om mig och min blogg. Tack goa du!
  Jag tycker det är helt fantastiskt med alla nya vänner och att få beröm, bekräftelse, idéer och trevlig inspiration som bloggar ger!!
  Extra roligt är det som du har gjort, startat eget. Det måste ju vara drömmen:)

  Kram Helena

  SvaraRadera
 8. jag öppnade min blogg för snart fyra år sedan, men hade redan innan det bloggat på ett slutet forum i 2,5 års tid.
  det jag gillar mest med bloggen är samhörigheten oss bloggare emellan. den skulle jag verkligen inte vilja vara utan längre!
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 9. Började blogga för att ha den som en dagbok, men har nu fått många "vänner" genom bloggen. Så kul och jag är så glad för alla kommentarer jag får. Sedan vore det väldigt kul att få träffa vissa "nära" bloggvänner i verkliga livet också!;)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Vad kul att få läsa om hur du började blogga.Jag började också först som en mera renodlad inredningsblogg,men efter ett tag så kändes det mest som en massa krav att skriva om det som inte andra skrev om så att man inte skrev om liknande saker.Sen började jag läsa mera vardagsbloggar & kände att det skulle jag också vilja,dela med mig lite om min vardag.Min enkla vardagSen har jag släkt & vänner som läser och som inte bor i vår närhet & det är ju kul att de kan följa vårt liv.Vissa dagar vill jag bara lägga ner & vissa dagar har jag massa inspiration.Jaghar ju inte fullt så många läsare som du men jag är nöjd.Det är ju lite läskigt att dela med sig av sig själv lite när man inte vet vilka som läser.Men som du skriver så har man fått några bloggvänner och det är såå himla kul tycker jag.Att man pushar & stöttar varann fast man aldrig har träffat.Skrivna ord kan göra en väldigt glad.Kram till dig & ha en fin helg!!

  SvaraRadera
 11. Så bra skrivet...Visst är det roligt att blogga. Jag gillar att dela med mig av tips, idéer och massor av inspiration. Det blir mkt inredning, tapeter, möbler och stugrenovering i min blogg.
  Sen är det så klart kul att få kommentarer, mejl från läsarna.

  SvaraRadera

TACK för att du tar dig tid att lämna en hälsning!